8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialANALIZĂ: Simona Halep și Irina Begu continuă braț la braț competiția de...

ANALIZĂ: Simona Halep și Irina Begu continuă braț la braț competiția de la Roland Garos

Ploaia căzută la începutul competiției a fost cel mai dur adversar pentru toți sportivii de la Openul parizian, evident, și pentru cele reprezentante ale României la Roland Garos: Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Alexandra Dulgheru.

În primul tur al turneului din capitala Franțe,i orele partidelor la care au jucat Simona Halep, Alexandra Dulgheru Monica Niculescu și Irina Begu au suferit modificări, iar partida Soranei Cîrstea se va derulat chiar cu zi modificată.

Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, eliminate încă din primul tur

Monica Niculescu și Sorana Cîrstea s-au recunoscut învinse in primul tur la Paris. Atât Niculescu, cât și Cîrstea au avut parte de adversare mult mai inspirate la ora partidelor, iar, în final, cele două românce s-au înclinat, fiind eliminate.

Monica Niculescu, locul 35 WTA şi cap de serie numărul 31, a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 6-7(2), de franţuzoaica Pauline Parmentier, locul 88 WTA, în turul 1 al turneului de la Roland Garros. Partida dintre cele două a durat două ore şi patru minute şi a avut parte de dramatism pe final: Monica a servit de două ori pentru a împinge meciul în decisiv, dar de fiecare dată şi-a pierdut seviciul, ratând chiar şi o minge de set.

Monica a avut doar 9 mingi direct câştigătoare, faţă de 37 ale franţuzoaicei, dar la erorile neforţate raportul a fost invers, 19 comise de româncă şi 31 de Parmentier. 

 Niculescu continuă să o conducă pe Parmentier (30 ani, 88 WTA) la meciurile directe, cu 5-3. Monica se impusese în precedentele două partide, ambele anul trecut, în finală la Marsilia (ITF) cu 6-2, 7-5 şi în finală la Poitiers (ITF), cu 7-5, 6-2. Monica Niculescu va primi 30.000 de euro şi 10 de puncte WTA pentru participare.

Sorana Cîrstea a fost depășită fără drept de apel de ucraineanca Elina Svitolina, cu 1-6, 3-6, în runda inaugurală. Cîrstea (26 ani, 97 WTA), venită din calificări, a comis 27 de erori neforţate în faţa numărului 20 mondial, în timp ce Svitolina a avut doar 8. Sorana Cîrstea va primi 30.000 de euro şi 10 de puncte WTA pentru participare.

Cîrstea (99 WTA) a învins-o în ultimul tur al calificărilor pe Elise Mertens (180 WTA), cu 6-3, 6-0, într-un meci care a durat doar 55 de minute şi a fost prezentă pentru a opta oară pe tabloul principal de la Roland Garros.

Cea mai bună performanţă a ei a rămas cea din 2009, atunci când a atins sferturile de finală ale Openului francez. Atunci, românca a avut un traseu pe care le-a eliminat pe Carly Gullickson, Alize Cornet, Caroline Wozniacki şi Jelena Jankovic, înainte să fie învinsă de Sam Stosur.

Și Alexandra Dulgheru s-a oprit în primul tur

Dulgheru a fost prima sportiva care a părăsit competiția de simplu de la Roland Garos. Dulgheru (127 WTA). Ea a fost eliminată de Yannina Wickmayer, locul 54 WTA, scor 1-6, 3-6.

Din păcate, Alexandra traversează o formă slabă în ultima perioadă, și încă se luptă să depăşească un complex – Wickmayer. Nici de această dată, Dulgheru nu a reușit să triumfe. 

Până acum, Alexandra nu a învins-o pe Wickmaer în patru meciuri directe: 4-6, 4-6 la Saint Gaudens 2016, 6-2, 3-6, 1-6 la Linz 2009, 3-6, 6-7, la Luxemburg 2009 şi 6-1, 5-7, 8-10 la Australian Open 2010.

Halep și Begu merg mai departe braț la braț

Irina Begu a debutat la Paris cu Mattek-Sands, pe care sportiva noastră a eliminat-o cu 5-7, 6-1, 6-3. Irina Begu (25 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 25 la Openul Franţei, a câştigat toate cele cinci meciuri cu Bethanie Mattek-Sands (31 ani, 86 WTA). Cele două s-au întâlnit pentru al doilea an consecutiv la Roland Garros.

În prima confruntare, Irina s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-2 în sferturi la Linz în 2012, apoi a învins cu 6-2, 6-4 în optimi la Rio anul trecut, a câştigat cu 6-4, 7-6 (6) în primul tur la Roland Garros în 2015 şi anul acesta în turul al doilea la Charleston, cu 6-4, 4-6, 6-2. 

Begu vs Coco Vandeweghe, în turul 3, meci maraton

Irina Begu a pășit în turul trei al turneului de la Roland Garros, după un meci fabulos făcut în fața unei super adversare, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două s-au înfruntat în premieră într-o partidă care a durat peste trei ore și jumătate și la finele căruia dramatismul a pus stăpanire pe fiecare punct din decisiv. Begu însă a evoluat admirabil și s-a impus în final cu: 6-7, 7-6 și 10 la 8.

Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, luni, după ce a dispus de americanca Bethanie Mattek-Sands cu 5-7, 6-1, 6-3. Irina Begu, cap de serie numărul 25 la Openul Franţei, a câştigat toate cele cinci meciuri cu Bethanie Mattek-Sands (31 ani, 86 WTA).

Irina Begu pregătește turul 3

În turul următor, Begu va avea parte de un adversar abordabil: nemțoaica Annicka Beck s-a impus, la rândul său, după un meci echilibrat, scor 4-6, 6-3, 7-5, în faţa sportivei din Ucraina Katerina Bondarenko. Beck şi Begu se vor întâlni în premieră, iar sportiva noastră a prefaţat duelul.

"Annicka Beck?! Nu știam. Pe ea o cunosc, cred că-i place zgura. E o jucătoare bună, periculoasă, va fi un meci greu, cu siguranță", a mai explicat Irina. Prin calificarea în turul 3 la Roland Garros, Irina Begu şi-a asigurat un cec de 102.000 euro şi 130 de puncte WTA.

Emoții pentru Simona Halep, în turul secund

Simona Halep a avut un meci foarte dificil, miercuri, în turul secund al Openului de la Paris, când a  întâlnit-o pe Zarina Diyas din Kazahstan. Aceasta a fost prima partidă de pe terenul central Chatrier.

Halep și Diyas s-au mai întâlnit până acum de două ori, ambele jocuri fiind câștigate de jucătoarea noastră, iar, după succesul de miercuri, Simona are trei victorii directe la Diyas. Meciul Halep – Diyas s-a terminat 7-6, 6-2.

În turul al treilea, Simona va juca împotriva japonezei Naomi Osaka, numărul 101 WTA. Aceasta a învins-o pe Mirjana Lucic-Baroni, în două seturi, 6-3, 6-3.

"Am încercat voleuri drive, am încercat totul, iar în setul al doilea serviciul a fost mai bun. Sunt fericită că am putut să câștig. E bine că joc primul meci întotdeauna. Mâine am zi liberă și am tot timpul să pregătesc următorul tur", a declarat Simona Halep,imediat după partida cu Diyas.

Primul meci al Simonei Halep, o simplă formalitate pentru româncă

Una dintre cele mai așteptate partide a avut loc între Simona  Halep și Nao Hibino o confruntare la care Halep a funcționat excelent și, într-un timp scurt, și-a eliminat adversara din competiție dupa 6-2, 6-0 în aproximativ o oră de joc.

Nipona de 21 de ani s-a aflat pentru prima oară pe tabloul principal de la Openul francez şi pentru a doua oară în carieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam.

Hibino, adversară pe care Halep a întâlnit-o în premieră, şi-a trecut în cont un singur turneu WTA în carieră: Openul Japoniei (2015). Asiatica a câştigat aproape 300.000 de dolari din tenis, în întreaga carieră, dintre care 97.000 în 2016.

Simona Halep simte ca poate mai mult la Roland Garos, iar norocul este de partea româncei

Halep (locul 6 WTA), calificată deja în runda a treia de la Roland Garros, trebuie să treacă de Naomi Osaka, numărul 101 WTA. Românca a accentuat la conferinţa de presă că vrea să se impună la Openul francez.

Halep se poate considera norocoasă: a scăpat de întâlnirea din turul trei cu Mirjana Lucic-Baroni, cea care a fost învinsă de Osaka, 3-6, 3-6. Baroni fusese cea care a eliminat-o pe Halep la US Open, în 2014, și la Roland Garros, anul trecut. La New York, în șaisprezecimi, a fost 7-6, 6-2 pentru croată, în vreme ce la Paris, în turul doi, la ediția din 2015, aceasta s-a impus cu 7-5, 6-1.

Și la dublu stăm bine: Mergea și Bopanna, calificați în turul secund

Perechea formată din indianul Rohan Bopanna şi românul Florin Mergea a câştigat, miercuri, meciul cu dublul francez Stephane Robert/Alexandre Sidorenko, scor 6-2, 6-2, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale de 2.176.000 euro.

Meciul a durat 56 de minute şi a fost dominată categoric de către favoriţi. Pe durata partidei, Bopanna şi Mergea nu şi-au pierdut niciodată serviciul şi au avut un procentaj excelent al punctelor câştigate cu prima minge, 88%.

Perechea Bopanna/Mergea a fost cotată cu a şasea şansă la câştigarea trofeului de la Paris. Florin ocupă locul 13 în clasamentul ATP la dublu, în timp ce Rohan se află pe poziţia a 11-a. Românul şi indianul au reuşit două finale în acest sezon, la Sydney (suprafaţă dură) şi Madrid (zgură), ambele pierdute. În 2015, dublul Bopanna/Mergea a pierdut în optimile turneului de la Roland Garros.

De cealaltă parte, dublul Robert/Sidorenko a primit o invitaţie din partea organizatorilor pentru a evolua pe tabloul principal. Stephane Robert se află pe locul 90 în clasamentul ATP la dublu, în timp ce Alexandre Sidorenko este clasat pe poziţia a 246-a.

Pentru accederea în turul secund al turneului de la Roland Garros, Bopanna şi Mergea şi-au asigurat 90 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 19.000 de euro.

În următoarea rundă de la Paris, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea va întâlni echipa formată din Gregoire Barrere/Quentin Halys (ambii din Franţa) cei care i-au eliminat pe Denys Molchanov/Dudi Sela (Ucraina/Israel).

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă