4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep și Irina Begu egalează, după 20 de ani, performanța atinsă...

Simona Halep și Irina Begu egalează, după 20 de ani, performanța atinsă la Roland Garos de Irina Spîrlea și Ruxandra Dragomir

Simona Halep și Irina Begu au egalat, vineri, o performanță veche de aproape 20 de ani ani, în tenisul romanesc. Cele doua sportive s-au calificat în optimile de finală de la Roland Garros și au demonstrat că România este o forță în tenisul mondial feminin. Astfel, România nu a mai avut două reprezentate în această fază a competiției din 1997, conform statisticilor WTA, citate de ziare.com.

Performerele din anii 1990 erau, la acea vreme, Irina Spîrlea, care, în 1997, s-a oprit în optimile de finală, în timp ce Ruxandra Dragomir a fost eliminată în sferturile de finală ale competiției din capitala Franței.

Irina Begu se va duela acum în optimi cu Shelby Rogers, locul 108 WTA. Begu are un sezon foarte bun pe zgură, iar acest lucru i-a adus româncei puncte importante în clasamentul WTA Race, cel luat în calcul pentru stabilirea jucătoarelor care vor participa la Turneul Campioanelor din toamnă.

Tenismena din România se află, dupa meciurile de vineri de la Roland Garros, pe locul 18 în acest clasament, cu 1.077 de puncte, cu 511 mai puține decât slovaca Dominika Cibulkova, ocupanta actuală a ultimului loc ce asigura calificarea la Turneul Campioanelor, al optulea. Astfel, Begu deja depășește în acest top jucătoare precum Venus Williams, Petra Kvitova sau Belinda Bencici. 

Dacă se va califica, duminică, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, Irina va mai adăuga 190 de puncte celor 240 deja câștigate la turneul parizian, urmând a ajunge la un total mai mare decât al jucătoarei aflată momentan pe locul 14, Barbora Strycova. 

Irina Begu a strâns peste 800 dintre punctele din acest an doar în cele trei turnee din ultima luna la care a participat-Roland Garros, Roma (unde a fost învinsă de Serena Williams în semifinale) și Madrid (unde a fost învinsă de Simona Halep în sferturi), toate pe zgură. 

De asemenea, Simona Halep va juca duminică la Roland Garos în compania Samanthei Stosur, pe care sportiva noastră a întâlnit-o de multe ori. De altfel, Sam Stosur a fost destul de dezamăgită când a a aflat că va trebui să treacă de Simona Halep. După ce a fost învinsă clar de Simona în semifinalele de la Madrid (6-2, 6-0), Stosur s-a schimbat la față când jurnaliștii i-au transmis că se va întâlni din nou cu românca. "Simona? Ohhh…", a suspinat adânc jucătoarea de pe locul 24 WTA, după care a încercat să-și dea singură încredere. 

"Am jucat extrem de prost împotriva ei la Madrid, dar am învățat o lecție în acel meci si sunt sigură că vom avea un meci grozav", a mai spus Stosur, în cadrul conferinței de presă. Simona Halep a avut nevoie de mai puțin de o oră pentru a câștiga partida cu Sam Stosur din semifinalele turneului de la Madrid.

Cele doua sportive se vor întâlni, duminică, în optimile de finală de la Roland Garros. Până acum, organizatorii nu au anunțat ora la care vor juca cele două sportive. 

Simona Halep – Samantha Stosur și Irina Begu – Shelby Rogers sunt partide care vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe site-ul www.romanialibera.ro

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă