15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialAndreea Timofei, noua minune a Constanţei

Andreea Timofei, noua minune a Constanţei

Atleta legitimată la CS Farul şi LPS Constanţa a reuşit performanţe rarisime anul acesta.Povestea Andreei Jaqline Timofei nu este una nouă, dar continuă să surprindă cu fiecare concurs la care ia parte.

Puştoaica venită la oraş pentru a se realiza a făcut progrese uluitoare în acest an şi a devenit, fără nici o îndoială, noul lider al atleţilor juniori de la LPS şi Farul. La Naţionale a luat două titluri, unul scontat şi unul surpriză şi, cel mai important, are biletele de Europene în buzunar. Bine ancorată în realitate, adolescenta de 18 ani spune că doar zece procente din progresul său se datorează talentului, iar restul, muncii asidue din fiecare zi. Şi ca o dovadă că vrea să ajungă mare, azi pleacă în Israel pentru un concurs internaţional şi cele trei sutimi de secundă care o separă de visul american. În a doua probă.

”Am muncit mult”

„Am avut un an foarte bun. Extraordinar chiar. Nu a fost uşor, dar am muncit bine, m-am simţit foarte bine fizic şi psihic, şi am progresat de la concurs la concurs. Nu cred că au fost două finale anul acesta să nu realizez record personal, şi sper să merg pe acelaşi drum. Momentan nu am cel mai interesant timp dintre fetele calificate la Mondiale, dar eu zic să vorbim abia după Europene despre şanse la medalii şi rezultate”, ne-a spus sportiva.

Aceasta ne-a explicat şi de ce a reuşit să urce atât de repede peste baremul de CM la proba favorită, 400 metri garduri, într-un concurs unde nu a ajuns pe podium: Internaţionalele României.

„În primul rând concursul în sine a fost ceva ieşit din comun pentru mine. O organizare extraordinară şi o competiţie foarte frumoasă, într-o atmosferă frumoasă. Dacă nu participam, probabil mi-ar fi fost mai greu să ating baremul, dar faptul că am avut alături atlete mult mai bune m-a întărit şi am avut după cine să mă iau şi să scot timp bun. M-am bucurat, bineînţeles, pentru că a fost principalul meu obiectiv din acest an şi pentru că mi-am dorit enorm să merg la Campionatul Mondial”, a completat Andreea Timofei.

O cursă de poveste

Dublul titlu de la Campionatul Naţional, performanţă excelentă după ce Andreea a obţinut trei medalii de aur la Naţionalele Indoor, a avut povestea sa. La 400 de metri garduri, sportiva a luptat doar cu ea însăşi şi a câştigat fără probleme, dar „era proba mea favorită şi nu cred că se îndoia cinva că o s-o câştig”. La 400 de metri însă, toată lumea o vedea pe constănţeancă plecând din postura outsiderului şi paria doar pe un bronz, maxim un argint. „A fost o cursă de poveste. Când m-am aşezat la start a început o ploaie cum rar mi-a fost dat să văd, dar am alergat aşa. Mi-am dat seama că o să câştig destul de repede, chiar dacă nu eram favorită, dar când am văzut timpul am îngheţat. Am oprit cronometrul la trei sutimi de secundă de barmul pentru Eugene şi recunosc că am avut sentimente amestecate, de bucurie pentru titlu, şi tristeţe fără margini pentru timp. A fost record personal, dar nu suficient”. Andreea Timofei.

Cele mai citite

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Șeful Lufthansa își exprimă frustrarea în legătură cu problemele Boeing

Întârzierile de livrare a avioanelor de la Boeing sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa foarte mulți bani, dar constructorul american de avioane ar...

Desantul cu 2000 de parașutiști simula recucerirea unei baze militare ocupate. Codul galben poate bloca sprijinul NATO pentru România

Aproape 2000 de parașutiști din armatele țărilor NATO, care trebuiau să realizeze un desant în inima Transilvaniei, au fost obligați să-și amâne exercițiul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă