16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Nechita, campion național la contratimp, la ciclism

Andrei Nechita, campion național la contratimp, la ciclism

Prima zi a Campionatelor naționale de ciclism ale României a avut în program, vineri, proba de contratimp individual, cea mai așteptată evoluție fiind a celor 2 neo-profesioniști, ambii la echipe italiene de liga a 3-a, Andrei Nechita (MGK Trevigiani) și Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo), informează Agerpres.

Cei doi nu s-au întâlnit direct, concurând la categorii diferite. La clasa Elite, victoria a revenit, așteptat, fostului câștigător al Turului ciclist al României, Andrei Nechita, cronometrat pe 40 km în 50'35", urmat de Zoltan Sipos (Dinamo), la 4 secunde și de Marian Frunzeanu (Petrolul Ploiești), la 2'54", în timp ce la categoria tineret (U23), unde s-a înscris Grosu, noul campion național este talentatul ploieștean Valentin Pleșa (Petrolul), înregistrat pe aceeași distanță în 51'27", secundat de Grosu, la 1'39", medalia de bronz revenind lui Adrian Zamfir (Dinamo), la 3'19".

Eduard Grosu a acuzat, după cursă, o indigestie, dar a declarat că duminică, în proba de fond, când tineretul și Elite aleargă împreună, va intra în posesia titlului național.

Alte rezultate de vineri: juniori (30 km): 1. Lucian Buga (Diassano/Italia) — 39'10"; 2. Emil Dima (Torpedo Zărnești), la 3 secunde; 3. Sergiu Ghețe (Torpedo Zărnești), la 2'29"; cadeți: (19,2 km): 1. Joszef Malnasi (Mureșul Tg. Mureș) — 28'34"; 2. Cătălin Cristea (Torpedo Zărnești), la 23"; 3. Andrei Bidilici (Olimpia București), la 1'37".

La fete, campioană națională la Elite este Beata Piringer (CC Puteaux/Franța), înregistrată pe 20 km în 20'37", urmată de Nicoleta Rolea (Big-Mat Aube/Franța), la 34" și de Irina Dumitru (Petrolul Ploiești), la 1'32". La junioare s-a impus Zsuzsa Gyurka (CC Poteaux), în 34'01", iar la cadete — Andreea Ionescu (Olimpia București), în 34'58".

Sâmbătă sunt programate probele de fond pentru cadeți, juniori și cele feminine, iar duminică, de la ora 14,00, după Adunarea Generală a FR Ciclism, cursa tineretului și clasei Elite (145 km).

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...
Ultima oră
Pe aceeași temă