11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAndrei Stoica își păstrează centura de campion mondial în cadrul circuitului Superkombat

Andrei Stoica își păstrează centura de campion mondial în cadrul circuitului Superkombat

Andrei Stoica și-a păstrat centura de campion al categorie super cruiser în circuitul Superkombat. Românul l-a învins pe turcul Ali Cenik în cadrul celui de-al treilea World Grand Prix al anului, ediție organizată la Constanța.

La finalul confruntării, arbitrii-judecători din Olanda, Maroc și România l-au indicat pe Stoica învingător clar, 30-27 pe toate cele trei buletine de scor. Turcul rămâne unul dintre puținii din lume care nu a fost niciodată învins prin KO.

"A fost un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare. Au fost alături de mine și părinții, care de obicei preferau să nu vină în sală pentru că traiau intens, însă acum am fost și mai motivat. E o mândrie să fiu singurul român campion mondial în Superkombat, sper să păstrez centura cât mai mult timp", a declarat Stoica, potrivit Agerpres.

Românul a câștigat centura în decembrie 2013, când i-a administrat prima înfrângere cehului Ondrej Hutnik, care era neînvins de 5 ani. Singurul român care a mai reușit să se impună în cadrul galei a fost ieșeanul Dorin Robert, partenerul de antrenament al lui Cătălin Moroșanu, tânărul în vârstă de 20 de ani câștigând prin decizie unanimă în fața georgianului Shota Dolidze.

Lovitura serii a fost însă reușită de constănțeanul Alin Mincu, în meciul de deschidere, când l-a facut KO pe Mihai Vicențiu cu o lovitură de picioare din întoarcere. De asemenea, Ciprian Șchiopu a obținut o victorie printr-un KO brutal în fața lui Daniel Lazăr după ce oponentul său controlase două din cele trei reprize.

La finalul evenimentului organizat în parteneriat cu Asociația Litoral — Delta Dunării, președintele Superkombat, Eduard Irimia, a declarat că proiectul începe să dea roade. "Sunt impresionat de faptul că încep să apară noii eroi, așa cum ne-am dorit. Moises Baute a venit de nicăieri și a câștigat piramida, așa cum luna trecută a facut-o englezul Jamie Bates. Cu siguranță în câțiva ani vom avea o nouă generație care poate scrie istorie."

Superkombat se va întoarce pe 2 august, atunci când este programată o ediție a New Heroes, eveniment unde vor participa sportivi selectați din toată lumea în ultimii ani. Gala Superkombat este televizată în direct în 90 de țări de pe 5 continente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă