9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAndy Murray, numărul 2 mondial, intră în semifinalele turneului de la Madrid....

Andy Murray, numărul 2 mondial, intră în semifinalele turneului de la Madrid. Cine e următorul adversar

Tenismanul britanic Andy Murray, nr. 2 mondial, s-a calificat în semifinalele turneului Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 euro, informează Agerpres.

Murray ajunge în semifinale în urma victoriei obţinute vineri în două seturi, 6-3, 6-2, în faţa cehului Tomas Berdych, cap de serie nr. 8. 

Murray, deţinătorul titlului, a avut nevoie de o oră şi 16 minute pentru a trece de Berdych şi va juca în semifinale cu spaniolul Rafael Nadal, cap de serie nr. 5, pe care l-a învins anul trecut în finală, sau cu portughezul Joao Sousa (N.35). 

”Am făcut un meci bun, nu am avut nicio minge de break împotriva mea”, a declarat mulţumit Murray în conferinţa de presă. 

”Cred că (Nadal) joacă mult mai bine. Însă şi eu joc mai bine decât anul trecut”, a adăugat Murray, referitor la posibilul său adversar din finala turneului madrilen. 

Scoţianul vrea, de asemenea, să-şi ia revanşa în faţa spaniolului, care l-a bătut în semifinale la Monte Carlo, în luna aprilie (2-6, 6-4, 6-2). 

”Trebuie să înveţi din fiecare meci jucat împotriva celor mai buni. Când ai atins semifinalele sau finala, trebuie să vii pe teren cu un plan de joc foarte clar şi o cunoaştere a lucrurilor care funcţionează împotriva acelor jucători”, a subliniat Murray. 

Condiţiile de joc de la Madrid (altitudine, posibil joc cu acoperişul retractabil închis din cauza ploii anunţate pentru sâmbătă) ar putea fi foarte diferite decât cele de la Monte Carlo. ”Când joci ”indoor” se schimbă datele”, a prevenit Murray. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă