10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAntrenoarea de atletism Viorica Enescu a murit

Antrenoarea de atletism Viorica Enescu a murit

Antrenoarea emerită de atletism, Viorica Enescu, a murit, miercuri, la vârsta de 70 de ani, informează Federaţia Română de Atletism, potrivit Mediafax

Viorica Enescu a pregătit-o pe campioana mondială Ionela Târlea şi Maria Rus Sânmărtean.

Federaţia Română de Atletism a scris că Viorica Enescu a iubit atletismul “cu patimă” .

“A iubit atletismul cu patimă, aproape crucifincându-se pe altarul performanței, iubind și urând în același timp secundele alea care se puneau în calea Ionelei Târlea, Mariei Rus Sânmărtean…Cu Ionela, regina sprintului românesc, a reușit nici mai mult, nici mai puțin, decât titlul mondial indoor la 200 m, la Maebashi în 1999. O albă!!! Ce să mai zic de “chimismul” dintre ele când era vorba despre team-ul național. Se isca un iureș de te lua cu amețeală câte puncte adunau la fosta Cupă a Europei, actualul Campionat European pe echipe, în Superligă, atunci!”, se arată îm mesajul FRA. 

Născută în 31 ianuarie 1945, la Arad, Viorica Enescu a activat ca sportivă la cluburi precum Rapid, Steaua sau Dinamo Bucureşti, fiind campioană naţională la mai multe probe.

În activitatea de antrenoare s-a făcut remarcată descoperind-o pe fosta atletă Ionela Târlea, medaliată cu argint la JO din 2004, de la Atena, la 400 metri garduri, multiplă campioană europeană şi campionaă mondială indoor la 200 m, în 1999.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă