10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAntrenorii străini, eliminați din ecuație pentru alegerea noului selecționer la handbal feminin

Antrenorii străini, eliminați din ecuație pentru alegerea noului selecționer la handbal feminin

Federația Română de Handbal anunță că prima șansă pentru obținerea postului de selecționer, în locul lui Tadici, o va avea tot un român. În cadrul ședinței comisiei tehnice a forului național dorința membrilor prezenți a fost ca prima șansă să o aibă un antrenor din Liga Națională. 

"A fost o şedinţă importantă a comisiei tehnice din federaţie, însă din păcate se pare că nu toţi antrenorii au înţeles mesajul transmis de noi, pentru că au fost multe absenţe. Am discutat despre echipa naţională şi despre cel care va fi noul selecţioner, dar nu s-au făcut astăzi propuneri pentru această funcţie. Cu toate acestea, una dintre dorinţele celor prezenţi a fost ca noul tehnician să fie român. Eu voi merge şi voi transmite mai departe mesajul preşedintelui federaţiei şi cu siguranţă într-un timp cât mai scurt Consiliul de Administraţie va anunţa şi noul selecţioner", a spus Lecuşanu, conform Mediafax.

Vicepreşedintele federaţiei a afirmat că se va lua în considerare şi ce a spus fostul selecţioner Gheorghe Tadici, de a se merge pe continuitate la naţională, dar că decizia finală aparţine Consiliului de Administraţie. "Este adevărat, continuitatea este foarte importantă, astfel că în momentul în care va fi Consiliul de Administraţie al federaţiei, vom lua în calcul şi dorinţa fostului selecţioner. Oricum, indiferent cine va fi antrenor, el trebuie numit repede pentru că vine dubla cu Serbia, foarte importantă pentru viitorul handbalului românesc şi trebuie şi noul antrenor să îşi facă programul şi strategia dinaintea acestei partide", a precizat Lecuşanu.

În şedinţa comisiei tehnice de la Braşov s-a discutat şi despre numărul mare de jucătoare străine din liga naţională. "S-a vorbit şi despre faptul că naţionala este afectată direct de numărul mare de jucătoare străine din liga naţională. E drept, antrenorii prezenţi au spus că şi-ar dori să fie mai puţine, dar personal mi-e greu să vorbesc despre asta. Da, din punctul de vedere al celui care trebuie să facă echipa naţională aceasta este o reală problemă, dar judecând prin prisma faptului că am fost jucătoare şi am evoluat atât de mult afară, mi-e greu să vorbesc şi să îmi dau cu părerea. Vom vedea însă ce se va decide şi în acest sens, pentru că este un subiect pe care se va mai discuta", a declarat Narcisa Lecuşanu.

La şedinţa tehnică a federaţiei care a avut loc, luni, la Braşov au fost prezenţi doar şate din cei 14 antrenori din liga naţională, Bogdan Burcea (Corona Braşov), Florentin Pera (HCM Roman), Magda Covaci (care a reprezentat HCM Baia Mare), Gheorghe Covaciu (Mureşul Târgu Mureş), Ion Crăciun (Universitatea Neptun Constanţa), Aurelian Roşca (HCM Râmnicu Vâlcea) şi Zoran Curteş (SCM Ploieşti). De asemenea, la şedinţă a fost prezentă şi Mariana Târcă, de la lotul naţional de cadete, precum şi Bogdan Macovei, secretarul Departamentului Internaţional al FRH.

Cele mai citite

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă