18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialAntrenorul lui Iohannis cere revocarea Comitetului Director al FR Tenis

Antrenorul lui Iohannis cere revocarea Comitetului Director al FR Tenis

Marius Vecerdea, antrenorul de tenis al preşedintelui Klaus Iohannis, solicită Federației Române de Tenis (FRT), revocarea Comitetului Director al forului, acuzând “managementul defectuos”.

Solicitarea a fost înregistrată prin intermediul clubului sportiv Pamira, din Sibiu, deținut de finul şi antrenorul personal al preşedintelui Klaus Iohannis. Vecerdea cere Adunării Generale a FR Tenis, care va avea loc în 28 aprilie, să revoce Comitetul Director.

“Asociaţia CSTC Pamira din Sibiu, în calitate de membru afiliat al Federaţiei Române de Tenis (FRT), prin reprezentantul legal, domnul Vecerdea Marius Daniel, în calitate de preşedinte, supune aprobării Adunarii Generale Ordinare a FRT, convocată de Comitetul Director al FRT în data de 28 Aprilie 2015, în conformitate cu Statutul FRT, Art 27, Alin 4, cererea de revocare a Comitetului Director al FRT”, se arată în documentul depus la sediul Federaţiei Române de Tenis, potrivit Mediafax.

Vecerdea consideră că “acţiunile Comitetul Director al FRT nu reprezintă interesele tenisului romanesc, din următoarele motive: management defectuos, promisiuni nerespectate și lipsă de transparenţă.”

Marius Vecerdea, care este și antrenor de tenis, acuză conducerea forului prezidat de George Cosac că apără doar interese personale şi că înceracă să ofere funcţii şi poziţii administrative în Comitetul Director, deşi acestea sunt stabilite de Adunarea Generală de alegeri.

“Asociaţia CSTC Pamira din Sibiu, prin reprezentantul ei legal, Marius Vecerdea, în calitate de preşedinte, consideră imperios necesară implementarea cât mai urgentă a unui Proiect Naţional pentru tenisul românesc, care să conţină o viziune, un plan şi o strategie care să servească interesele tenisului românesc. Asociaţia CSTC Pamira, prin Marius Vecerdea, a propus, în primul rând, membrilor Comitetului Director implementarea acestui Proiect, însă Comitetul Director a dat dovadă de lipsă de interes pentru tenisul românesc, iar prin acţiunile lor au arătat că apără doar interese personale, de imagine şi menţinerea cu orice preţ în funcţiile de conducere, încercând chiar să ofere funcţii, poziţii administrative şi chiar să propună spre negociere sume de bani pentru contracte de muncă fictive sau chiar propuneri de negociere a unor funcţii administrative sau de conducere în Comitetul Director (care în mod normal sunt date de membri afiliaţi, prin Adunarea Generala de Alegeri!), toate la limita legalităţii”, se mai arată în documentul citat.

Omul de afaceri sibian Marius Vecerdea este finul președintelui Klaus Iohannis, în perioada în care era primar al Sibiului, Iohannis și soția acestuia cununându-i pe Vecerdea și pe soția sa.

De asemenea, Marius Vecerdea este anternorul de tenis al lui Klaus Iohannis, încă de acum câțiva ani, de când actualul președinte practică acest sport.

Vecerdea este proprietarul bazei sportive Pamira, aflată la ieșirea din municipiul Sibiu, el fiind şi director și organizator principal al turneului Sibiu Open Tenis, care se desfășoară în fiecare vară la baza Pamira.

Marius Vecerdea îl antrenează şi pe Victor Cornea, un tânăr tenismen sibian, cu care Iohannis a jucat prima partidă de tenis după ce a aflat că a fost ales preşedinte al României.

Fostul tenismen George Cosac a fost ales, la 22 februarie 2013, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Din Comitetul Director mai fac parte cei patru vicepreşedinţi ai forului, foştii jucători Adrian Marcu, Ionuţ Moldovan, Răzvan Itu şi Dinu Mircea Pescariu, tatăl fostului tensimen Dinu Pescariu, precum şi directorul Dan Popa.

Cele mai citite

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Peste 7.000 de kilograme de carne de miel cu prețul începând de la 34,99 lei/ kg vor fi livrate online de Freshful

Sărbătorile sunt un prilej perfect pentru a petrece timp în familie, iar preparatele tradiționale sunt la mare căutare. Rețetele de ciorbă de miel, tocăniță...
Ultima oră
Pe aceeași temă