23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArgint pentru Ana Maria Branza!

Argint pentru Ana Maria Branza!

» Dupa trei meciuri in care si-a dominat tactic adversarele, reprezentanta noastra a cedat in finala in fata campioanei mondiale.

» Ana Maria asteapta inca, la individual, o mare victorie, ea fiind vicecampioana olimpica si europeana si medaliata cu bronz la mondiale.

Ana Maria Branza a realizat ieri o performanta senzationala cucerind argintul olimpic in proba de sabie a concursului de scrima! Foarte tanara noastra reprezentanta a avut o zi de exceptie, pe parcursul careia si-a dominat tehnic si tactic adversarele intalnite pana in finala, acolo unde a cedat insa in fata campioanei mondiale Britta Heidemann.

Concurs dramatic
Primul meci, cel din optimi, a fost unul de "incalzire", romanca invingand-o mai clar decat o arata scorul pe japoneza Tegumi Harada, cu 15-11. Ana Maria, calificata direct in optimi, a condus in permanenta, mai intai la limita, cu 1-0, 2-1, 4-3, apoi s-a distantat la 7-3. Harada a incercat sa se mentina aproape, la 7-5, 10-8, dar in cele din urma spadasina noastra s-a impus cu 15-11.

Meciul din sferturile de finala, cu rusoaica Liubov sutova, a fost dramatic, reprezentanta noastra invingand pana la urma cu 15-13. Ana Maria Branza a inceput ezitant, a fost condusa cu 3-1, dar a revenit, a preluat conducerea, cu 4-3, si a condus tactic foarte bine meciul, marindu-si apoi avantajul la 7-4. sutova s-a tinut aproape, 8-7, 9-8, 10-9, dar apoi Branza a distantat la 11-9 si 13-11. Gratie acestui avantaj, in ultimele secunde ale infruntarii, Branza a ales sa riste si sa atace, asalturile fiind punctate pentru ambele sportive.
Pentru Ana Maria Branza, dar si pentru noi, dramatismul a atins cote incredibile in semifinala cu unguroaica Ildiko Mincza-Nebald, pe care reprezentanta noastra a eliminat-o pana la urma cu 15-14! Semifinala a fost foarte echilibrata. Nici una dintre spadasine nu a condus cu mai mult de doua tuse, ambele alternand la conducere. Ana Maria a fost condusa cu 12-11, a reusit sa egaleze, urmand doua asalturi care s-au punctat pentru ambele scrimere. La scorul de 14-14, Ana Maria Branza a reusit tusa victorioasa si a castigat cu 15-14! Aveam asigurata inca o medalie!

Cu argintul in buzunar, dar cu dorinta de a-l transforma in aur, Ana Maria Branza a intalnit-o pe germanca Britta Heidemann, campioana mondiala in 2007 si vicecampioana olimpica, la Atena 2004, cu echipa. Din pacate, se pare ca miza jocului a depasit-o pe reprezentanta noastra, care a avut un inceput slab, permitandu-i germancei sa se detaseze la 4-0. Diferenta s-a dovedit a fi decisiva, caci cele doua au punctat apoi alternativ, romanca reusind sa revina pana la 10-12 pentru a ceda apoi, in final, cu 10-15.
Oricum, un argint cu straluciri de aur pentru tanara noastra reprezentanta, care nu a implinit inca 24 de ani si isi poate lua revansa la Olimpiada din 2012, atunci cand ar putea fi in culmea carierei sale sportive.

» Ana Maria Branza este campioana europeana la spada cu echipa in acest an la Kiev si medaliata cu argint la individual in aceeasi competitie. Cea mai buna performanta a romancei la Campionatele Mondiale este o medalie de bronz castigata in 2002, la Lisabona. Sportiva romanca mai are in palmares trei etape de Cupa Mondiala castigate, la Sankt-Petersburg (2008), Florina (2007) si Budapesta (2006). Branza se afla la a doua participare la Jocurile Olimpice, dupa ce la Atena, in 2004, a ocupat locul 16.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă