14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAsesoft, lider în grupa E a Euro Cup

Asesoft, lider în grupa E a Euro Cup

Parcurs de vis pentru CSU Asesoft în grupa E a Euro Cup. Campioana României la baschet masculin a câştigat aseară, cu 103- 83, meciul cu echipa Lietuvos Rytas Vilnius, din Lituania, şi este liderul grupei, cu două victorii, din tot atâtea meciuri.

Asesoft a învins cea mai bună echipă din grupa E fără mari emoţii, la capătul unui meci de excepţie.

CSU Asesoft: Pelekanos (13p, 3rec, 2×3), Labovic (7p, 1×3), Brown (18p, 4rec, 14pd, 4×3), Mohammed (13p, 4rec, 3pd, 1×3), Lee (19p), Cooper (2p, 3rec), Flowers (14p, 6rec, 2pd, 1cap, 1×3), Runkauskas (8p, 3rec, 2pd, 2×3), Hayes (9p, 3×3)
Echipa: 2p-60%, 3p-50%, FT-85%, 26rec, 23pd, 17mp, 14mc, 1cap

Lietuvos Rytas: Leslie (4p, 3rec, 1cap), Dambrauskas (5p, 2rec, 1×3), Juskevicius (20p, 3rec, 5pd, 1×3), Baron (5p, 1×3), Valeika (2p, 2rec, 2pd), Gecevicius (8p, 3pd, 1×3), Orelik (17p, 4rec, 5pd, 3×3), Natyazhko (1p), Kavaliauskas (9p, 5rec, 2pd), Moser (2p, 4rec)
Echipa: 2p-71%, 3p-31%, FT-79%, 30rec, 20pd, 21mp, 9mc, 1cap

“A fost un meci maraton, în care noi am trecut primii linia de sosire. Nici nu mai contează la câte puncte am câștigat în această seară, o victorie rămâne o victorie și la 20 de puncte, dar și la unul singur, pe o ultimă aruncare. Este bine însă că am evitat emoțiile unui final încins, chiar dacă băieții mei au avut o cădere în debutul ultimului sfert, pe care le-am reproșat-o atât pe teren, la time-out, cât și după meci. Atunci când întâlnești o echipă de Euroligă, întrucât trebuie să recunoaștem, Lietuvos este o formație excelentă, ai nevoie să rămâi concentrat pe toată durata celor 40 de minute. Toți jucătorii formației din Vilnius pot arunca din spatele semicercului, cu excepția lui Kavaliauskas, și sunt fericit că băieții au înțeles acest lucru. Am obținut o victorie imensă, dar dacă ne vom gândi prea mult la meciul din această seară, este posibil să nu mai dăm randamentul scontat în jocurile ce vor urma. Am câștigat o bătălie, dar nu și războiul. Mai este mult până departe”, a spus Vladimir Arnautovici după meciul de aseară.

 “Este o victorie foarte importantă obținută pe teren propriu, deoarece într-o asemenea competiție trebuie în principal să câștigi acasă și, ulterior, să ciupești 1-2 partide în deplasare. Jocurile de pe teren propriu îți oferă o altă stare, mai mult dinamism imprimat și de suporteri și, nu în ultimul rând, o bucurie mai mare. Am realizat un joc bun cu toții, iar eu nu am făcut nimic altceva decât să îmi servesc coechipierii. Când am avut posibilitatea să arunc la coș, nu am ezitat, dar întotdeauna mi-a plăcut să fiu un tip altruist. Lietuvos este o echipă puternică, dar noi am fost mai buni în această seară”, a declarat Dee Brown, conducătorul de joc al Ploieştenilor.

De partea cealaltă, oaspeţii au lăudat prestaţia ploieştenilor şi au recunoscut că au fost de neoprit.

“I-am atenționat pe jucătorii mei înaintea acestei partide de pericolul pe care îl poate reprezenta Dee Brown. Din păcate, niciunul dintre ei nu a reușit să-l oprească, și nu vreau să dau nume în această situație. CSU Asesoft a obținut un succes meritat, dar sincer nu mă așteptam să arunce atât de bine din spatele semicercului, cu un procentaj de 50%. Legat de Hayes, am aflat chiar în preziua partidei de legitimarea sa, dar nu el a fost problema în această seară. Oricum, se cunoaște că este un jucător de valoare, așa cum de altfel sunt toți ceilalți 8 străini pe care omologul meu, Vladimir Arnautovic, i-a rulat pe parchet”, a spus Seskus Virginijus, tehnicianul lituanienilor.

Pentru al doilea an consecutiv în EuroCup, echipa antrenată de Vladimir Arnautovic atinge noi borne în istoria participărilor europene. Cu un start excelent de campanie, materializat prin două victorii după tot atâtea partide, CSU Asesoft a trecut la conducerea grupei E, la egalitate cu Banvit Bandirma, formație pe care o va înfrunta săptămâna viitoare, în Turcia. Și dacă jocul cu Lietuvos a reprezentat un mic derby prin prisma rezultatelor înregistrate în prima etapă, duelul de la Bandirma va fi adevăratul șoc al grupei, care va trimite una dintre aceste două grupări cu un pas mai aproape de calificarea în Top 32, scrie site-ul grupării.

Aseară, în celelalte două jocuri din grupa E, Banvit Bandirma a câștigat în “Pionir”, la Belgrad, cu 77-61, iar Krasny Oktyabr Volgograd, echipă învinsă de ploieșteni, în urmă cu o săptămână, în Rusia, s-a impus la limită, scor 79-78, în meciul disputat la Ierusalim, împotriva lui Hapoel.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă