22 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialAsesoft, prima înfrângere în Eurocup

Asesoft, prima înfrângere în Eurocup

CSU Asesoft a pierdut, miercuri, primul meci din Euro Cup. Campioana României a cedat, în deplasare, în faţa celor de la BK Bandit, cu 66-81.

După ce au câștigat în etapa inaugurală, la Volgograd, campionii nu s-au putut pune de-a curmezișul destinului în cea de-a doua deplasare a campaniei europene. La Bandirma, nu a învins neapărat echipa mai valoroasă, ci mai degrabă cea care a știut să profite de momentele de slăbiciune ale adversarului și să le valorifice în puncte, pentru o victorie sinonimă cu acontarea fotoliului de lider în grupa E.

Într-o atmosferă deloc prietenoasă, pe alocuri chiar ostilă, ploieștenii au dat primii cărțile pe față. Mohammed a profitat de lentoarea lui Simmons pentru a desprinde campioana la 2-7 (min 4), iar chimia excelentă dintre Brown și coechipierii săi a mutat tabela la 4-13 (min 7). Fără să ceară timp de odihnă, antrenorul Zoran Lukic a așezat lucrurile din mers și Gecim a trecut în marcaj la Brown. Americanul nu a putut fi însă stăpânit de fundașul turc, pasele sale, care ar face invidioase până și ceasurile elvețiene, nefiind însă transformate în puncte de Cooper, corigent la finalizare, dar cu un plus pe faza defensivă.

Pe fondul acestor ratări, Banvit a strâns treptat diferență, coșurile de la distanță semnate de Edge și Simmons aruncând presiunea în cealaltă tabăra. De altfel, după o primă repriză în care au construit destul de puțin, dar au știut să speculeze aproape fiecare eroare a adversarului, gazdele intrau în avantaj la pauză, scor 33-31, Davis înscriind în chiar ultima secundă din fața lui Runkauskas.

Problema lipsei aruncărilor de la distanță s-a acutizat la reluare. Cu doar 6 puncte în prima jumătate a sfertului 3, toate venite pe mâna lui Mohammed, „alb-albaștrii” au început să cedeze teren și să devină vulberabili în defensivă. De acest lucru au profitat Rowland și Simmons, pentru 49-43 (min 28), însă CSU Asesoft nu a dezarmat și a încercat să strângă rândurile înaintea secvenței decisive. Mohammed, Flowers și Hayes au răsturnat balanța, 55-56 (min 32), iar finalul se anunța unul incendiar. Mai expuși greșelilor persoane – Hayes (4), Lee (3), Flowers (3), Labovic (3), prahovenii nu s-au mai putut apăra atât de agresiv, întâmpinând probleme mari în a le opri turcilor tirul de la distanță. Mejia, din stop-șut, și Rowland, din spatele semicercului, au pecetluit soarta jocului, administrându-le campionilor prima înfrângere în EuroCup, scrie site-ul oficial a CSU Asesoft.

Alhaji Mohammed a împlinit 33 de ani în ziua partidei cu BC Banvit Bandirma, dar a fost sărbătorit, în avans, de colegii săi.

 “Sunt fericit pentru această victorie mare obţinută în faţa unei echipe foarte bune, cu 9 jucători străini de valoare. Am avut unele probleme în registrul tactic, încercând să producem în ofensivă anumite lucruri de care nu aveam nevoie. Asta le-am explicat jucătorilor mei tineri, pentru ca, ulterior, când am reintrodus titularii, totul să meargă aşa cum m-am aşteptat”, a spus Zoran Lukic, antrenorul lui Banvit Bandirma.

 “Consider că diferenţa finală nu esta una conformă cu realitatea. Am ţinut aproape preţ de 35 de minute, dar căderea din final ne-a costat scump. La un asemenea nivel, nu ai voie să îţi pierzi concentrarea pe final, întrucât adversarul te va taxa imediat. În plan statistic, nu am avut procentaje slabe, dar diferenţa a fost făcută de recuperările ofensive ale gazdelor şi de coşurile marcate din a doua tentativă. Nu sunt mulţumit de ultimele 5 minute, iar jucătorii mei ştiu asta”, a declarat Vladimir Arnautovic, antrenorul lui  CSU Asesoft.

 

Cele mai citite

Un primar din Buzău este acuzat că și-a trecut proprietatea pe numele concubinei

În comuna Cozieni din județul Buzău, tensiunile au atins cote maxime după ce un locuitor a postat pe rețelele sociale informații compromițătoare despre...

Ministerul de Externe confirmă că două fete decedate în inundațiile din Italia sunt cetățeni români. A treia persoană încă este căutată

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că două fete care au murit în inundațiile din Italia erau cetățeni români. Confirmarea din partea MAE a...

Se construiește Centura Verde București – Ilfov. Premierul Ciolacu asistă la semnarea Memorandumului

În cinstea Zilei Mondiale a Mediului, în România se semnează un Memorandum pentru crearea Centurii Verzi București-Ilfov. Ziua Mondială a Mediului se serbătorește în data...
Ultima oră
Pe aceeași temă