16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAsterix și Obelix vor fi mascotele Campionatului Mondial de Hochei

Asterix și Obelix vor fi mascotele Campionatului Mondial de Hochei

Asterix şi Obelix vor fi mascotele oficiale al Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă din 2017, organizat în comun de Germania (Koln) şi Franţa (Paris), a anunţat vineri Federaţia franceză (FFHG), citată de Agerpres.

Cele două personaje din Galia vor anima Mondialul la Koln şi Paris în timpul celor 17 de zile ale competiţiei (5-21 mai 2017), atât în patinoare, cât şi în fan-zone. 

Franţa şi Germania ”sunt astăzi cele mai mari două pieţe la nivelul vânzărilor (albume de benzi desenate cu cei doi eroi galezi), ştiind că volumul total de exemplare vândute este de 365 milioane în lumea întreagă”, precizează FFHG într-un comunicat. 

”Suntem foarte mândri că i-am putut integra pe Asterix şi Obelix, o marcă franceză de renume mondial, în co-organizarea germano-franceză a Campionatului Mondial 2017”, a reacţionat preşedintele FFHG, Luc Tardif. ”Bătăliile micului orăşel gal cu marele Imperiu roman simbolizează rezistenţa şi dorinţa celor mai mici de a-i învinge pe cei mai puternici, cum se întâmplă uneori şi în hochei”. 

”Este o lovitură mare pentru Mondialul 2017 şi mai ales pentru hocheiul pe gheaţă în general. Popularitatea celor două personaje galeze este enormă în lumea întreagă. Mai ales în Germania, unde aventurile lui Asterix şi Obelix se vând cu milioanele. Impactul lui Asterix şi Obelix ca mascote va aduce un public şi mai numeros, german sau din străinătate”, a adăugat Franz Reindl, preşedintele Federaţiei germane de hochei pe gheaţă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă