15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAtleţi români, succes la Festivalul Olimpic al Tineretului de la Tibilisi

Atleţi români, succes la Festivalul Olimpic al Tineretului de la Tibilisi

Triplusaltistul român Răzvan Grecu și aruncătorul de ciocan Mihăiță Micu și-au adjudecat medaliile de argint din cadrul concursului de atletism al Festivalul Olimpic al Tineretului (FOTE) de la Tbilisi, urcând bilanțul atletismului românesc la 2 medalii de aur și 3 de argint, informează Agerpres.

În proba de triplusalt, Răzvan Grecu s-a situat pe locul secund cu 15,03 m (Personal Best), fiind devansat de francezul Enzo Hodebar — 15,24 m, iar medalia de bronz a fost obținută de italianul Andrea Dallavalle — 14,74 m.

La aruncarea ciocanului, Mihăiță Micu a intrat în posesia argintului tineretului olimpic, cu o aruncare de 70,18 m, o performanță apropiată de cel mai bun rezultat al său din carieră (70,25).

Medalia de aur a fost obținută de favoritul concursului, ucraineanul Mihailo Gavriliuk — 75,20 m, în timp ce pe locul 3 al podiumului de premiere a urcat Dmitri Baravkov (Belarus), cu 68,05 m.

În concursul de înot, sportivul român Daniel Cristian Martin a obținut medalia de bronz la 200 m spate, fiind cronometrat cu timpul de 2’04″92/100. Aurul a revenit rusului Pavel Tatarenko — 2’03″21/100, iar argintul irlandezului Conor Ferguson — 2’03″46/100.

Competiția din capitala Georgiei, rezervată speranțelor olimpice ale sportului european, se încheie sâmbătă.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă