22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAu fost puse în vânzare biletele pentru Eurobasket, cel mai mare eveniment...

Au fost puse în vânzare biletele pentru Eurobasket, cel mai mare eveniment sportiv din România

Federația Română de Baschet (FRB) a anunțat că a deschis vânzarea de bilete on-line pentru Eurobasket-ul de anul viitor, care va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj. ”Este cea mai importantă competiție sportive găzduită vreodată de România”, a susținut reprezentantul FRB, Adrian Voinescu.

Acesta a adăugat că se așteaptă ca partidele programate la Cluj în perioada 31 august – 17 septembrie să se joace cu sala plină. De fapt, România găzduiește una dintre grupele competiției. În total, există patru țări-gazdă pentru fiecare dintre grupele Eurobasket. Este vorba de Turcia, care va găzdui și fazele finale ale competiției, de România, Israel și Finlanda.

Oficialii Federației Române de Baschet se așteaptă la un mare interes pentru meciurile care vor avea loc la Cluj. ”Noi am ales să lucrăm cu trei agenții de vânzare on-line. Biletele vor putea fi cumpărate de pe MyTicket, de pe BLT și de pe Evetim. Nu am vrut să lucrăm cu o singură agenție deoarece interesul nostrum este să avem câți mai mulți spectator”, a adăugat Adrian Voinescu.

Tot el a anunțat că primul cumpărător al biletelor vândute on-line a fost primarul Clujului, Emil Boc. De asemenea, și-au cumpărat bilete și tenismanul Horea Tecău, precum și doi dintre membrii formației Holograf, Tino Furtună și Edi Petroșel. ”Cei care doresc să își cumpere acum bilete vor avea un discount de 40 la sută dacă vor cumpăra pachetul Follow My Team”, a mai spus Adrian Voinescu. Acest pachet oferă acces la toate cele cinci meciuri ale României, iar prețul său este între 150 și 600 de lei.

La rândul său, președintele echipei U-BT Cluj, Mircea Cristescu, care face parte și din conducerea Federației Române d Baschet, a afirmat că România a fost înscrisă în cea de-a șasea urnă valorică. ”Toate celelalte trei țări gazdă fac parte din urna a treia, din care a mai rămas disponibilă Croația. Deci, este sigur că una dintre cele șase echipe care vor juca la Cluj va fi România, iar cealaltă va fi Croația”, a precizat Mircea Cristescu.

El a adăugat faptul că Federația Română de Baschet a lăsat posibilitatea țărilor organizatoare să își aleagă un partener strategic dintre celelalte țări calificate în competiție. ”Poate fi o echipă a cărei notorietate să ne ajute să vindem toate biletele sau poate să fie o echipă pe care o considerăm accesibilă. Ori pot să fie alte criterii”, a precizat președintele echipei U-BT Cluj.Mircea Cristescu a adăugat că au fost tatonări neoficiale din partea Ungariei. ”Am avut o colaborare foarte bună cu Ungaria la Eurobasket-ul feminin.

O decizie va fi luată, probabil, la ședința biroului federal de mâine (n.r. – azi)”, a adăugat Adrian Voinescu. La conferința de presă a Federației Române de Baschet a participat și sportivul Vlad Moldoveanu, component atât al echipei U-BT Cluj, cât și al Naționalei de baschet. ”Eu îmi doresc o competiție cât mai puternică la Cluj. Printre adversarele pe care mi le doresc se află Spania și Grecia”, a spus Vlad Moldoveanu. ”Nu avem doar șansa de a juca acasă în fața spectatorilor români, ci și în fața părinților și a bunicilor. Pentru mine, participarea la Eurobasket este un vis împlinit”, a mai afirmat Vlad Moldoveanu.

Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă