10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAu început Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Au început Jocurile Olimpice de Tineret 2016

Ediția a doua de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) a debutat vineri la Lillehammer (Norvegia), informează Agerpres.

Circa 1.100 de sportivi, cu vârste cuprinde între 14 și 18 ani, din 70 de țări se vor întrece la 15 discipline, în 13 baze sportive din cele cinci localități norvegiene, Lillehammer, Hamar, Gjoevik, Oeyer și capitala Oslo, în perioada 12-21 februarie.

România este reprezentată de 22 de sportivi (10 fete și 12 băieți) care vor participa la nouă discipline sportive, doar trei dintre ei având experiența unei întreceri de asemenea anvergură. Biatlonistul Daniel Munteanu, fondista Nicoleta Luciana Sovarschi și săritorul cu schiurile Nicolae Sorin Mitrofan au participat la ediția de anul trecut a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Vorarlberg-Liechtenstein.

Reprezentanții noștri vor intra în competiție sâmbătă 13 februarie, la hochei pe gheață — îndemânare, schi fond, schi alpin și patinaj viteză.

Șeful de Misiune al României la Lillehammer va fi Alexandru Epuran, în timp ce Liliana Dorneanu va fi adjuncta sa.

Medaliile care vor fi acordate la Lillehammer au fost create de designerul român Ciprian Burzo (20 ani). Acesta a câștigat concursul organizat vara trecută de Comitetul Internațional Olimpic, fiind ales dintre 300 de propuneri venite din 65 de țări.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă