6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAur, argint şi bronz la Campionatul European de tenis de masă

Aur, argint şi bronz la Campionatul European de tenis de masă

Debut spectaculos de Campionat european pentru sportivii constănţeni. Trei dintre cei patru componenţi ai LPS Constanţa au urcat pe podium în proba pe echipe, Mihaela Plăeaşu reuşind chiar să-şi treacă în palmares titlul continental. 

Seria medaliilor constănţene de la Riva del Garda a fost deschisă de naţionala de junioare, în a cărei componenţă se regăseşte şi Alina Zaharia. Conduse de senzaţia Bernadett Balint, româncele au clacat însă în semifinale şi au cedat, scor 1-3, în faţa reprezentativei Germaniei, doar Diana Lupu reuşind să câştige un meci. În ciuda eşecului demoralizator, Balint şi compania au revenit la masă pentru finala mică disputată împotriva Rusiei şi au evoluat exemplar, mai ales că rusoaicele au reuşit să conducă la un moment dat cu 2-1 la general. În final, a fost 3-2 pentru România şi Alina Zaharia se poate gândi la concursul individual şi de dublu care începe astăzi.

A doua medalie a fost una mai puţin scontată. Deşi îi are în componenţă pe numărul 1 mondial, Cristi Pletea şi pe Rareş Şipoş, jucător ce a cochetat, la rându-i, cu Top 10 mondial, naţionala de cadeţi a ratat titlul european în faţa reprezentativei Franţei. Pletea, fără eşec în grupe, optimi, sferturi şi semifinale, aici pot fi incluse şi meciurile de dublu, n-a reuşit să se adune în faţa marelui său rival continental, Nolan Givone şi a cedat cu 2-3 în prima partidă, eşecul de la dublu, 0-3, pecetluind practic soarta titlului. Deşi constănţeanul a trecut fluierând de Irvin Bertrand şi a trimis meciul în decisiv, Şipoş nu a putut să-i ţină piept lui Givone, astfel că primul dintre cele patru titluri dorite de Cristi s-a dus pe apa sâmbetei. Rămâne argintul, performanţă uriaşă în condiţiile în care se află tenisul de masă românesc, şi rămân speranţele că lucrurile vor sta mai bine la simplu, dublu şi dublu-mixt. Cel puţin pentru Pletea. Seara târziu, zâmbetele amare de după argintul băieţilor s-au transformat în urale de bucurie. Deşi Mihaela Plăeaşu a rămas doar rezervă, cadetele noastre s-au impus cu 3-1 în faţa Rusiei şi au devenit campioane continentale, după patru dispute pe muchie de cuţit. În fapt, fetele şi-au păstrat titlul obţinut anul trecut, şi acum vor ataca la rândul lor probele individuale. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă