10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: Doi români, de urmărit, după primul Grand Slam al...

Australian Open 2015: Doi români, de urmărit, după primul Grand Slam al anului

Australian Open este nu doar primul turneu de Grand Slam al anului ci și cel care stârnește noi rivalități pentru anul în curs sau care anunță noi nume interesante, de urmărit la competițiile următoare. Irina-Camelia Begu și Marius Copil sunt doi dintre jucătorii care au atras atenția asupra lor.

Dacă în ultimii ani Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea și Simona Halep au fost numele care au dominat tenisul românesc, cu pași rapizi a venit din urmă Irina-Camelia Begu. Românca, 24 de ani, în prezent locul 42 WTA, are toate șansele ca după Australian Open, unde a reușit performanța carierei, o calificare în optimi, să urce până cel puțin pe locul 36, cel mai bun ocupat până acum.

Begu a început recitalul încă din primul tur, când a eliminat-o pe a noua favorită a turneului, Angelique Kerber, scor 6-4, 0-6, 6-1. A fost și partida care a amintit de începuturile perioadei de explozie a Simonei Halep, când aceasta elimina nume mari și deseori pierdea un set, ca mai apoi să revină decisiv în runda următoare. Au pierdut apoi, în fața Irinei Begu, Katerina Siniakova (81 WTA) și Carina Witthoeft (104 WTA), ambele în două seturi. Românca a impresionat însă mai ales în meciul cu Eugenie Bouchard, a 7-a favorită, cu toate că a fost învinsă la rândul ei. Begu a jucat la cel mai înalt nivel al carierei și a reușit să o uluiască pe canadiancă și să o determine la final să declare că „Este clar că trebuie să mă antrenez mai mult.” De altfel Begu a fost singura jucătoare care i-a smuls un set lui Bouchard, până în sferturile de finală, acolo unde aceasta va juca împotriva Mariei Șarapova.

Marius Copil a devenit, încă de la meciul de Cupa Davis, împotriva Suediei, principalul candidat al României pentru un loc în prima sută mondială. Spre deosebire de WTA, la masculin România nu mai are niciun jucător în top 100. Însă Copil a arătat că este în stare să rezolve acest lucru și cu toate că în prezent abia a intrat între primii 200 jucători, el poate urca mult mai sus. Tot în vârstă de 24 de ani, Copil a reușit, în premieră să se califice pe tabloul principal al unui Grand Slam, după care a surprins din nou prin eliminarea lui Pablo Andujar, 43 ATP, într-o manieră categorică, în trei seturi.

Tenismanul a reușit meciul carierei în turul al doilea, acolo unde a pierdut la limită primele două seturi, în fața lui Stan Wawrinka, al patrulea favorit, fiind învins apoi decisiv în a treia rundă, scor final 6-7(4/7), 6-7(4/7), 3-6.

Marius Copil și Irina-Camelia Begu sunt două nume de care fanii tenisului vor auzi tot mai des.  

Cele mai citite

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă