19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: Halep, în fața primei adversare de top din 2015,...

Australian Open 2015: Halep, în fața primei adversare de top din 2015, Ekaterina Makarova

Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat, pentru al doilea an consecutiv, în sferturile de finală ale Australian Open. După ce a trecut de Yanina Wickmayer, cu scorul de 6-4, 6-2, pentru româncă urmează o adversară de top.

Numărul 3 mondial a impresionat din nou prin calificarea furtunoasă în sferturile primului turneu de Grand Slam al anului. Victoriile sale, dobândite săptămâna trecută, în urma unor meciuri în care de multe ori a fost sub potențialul maxim, l-au făcut pe fostul lider ATP, comentatorul Mats Wilander, să afirme că românca a devenit cu adevărat o jucătoare. "Halep nu joacă întotdeauna foarte bine, dar chiar și atunci câștigă în mod clar meciurile. Este o jucătoare foarte echilibrată în ceea ce face pe teren”, a spus Wilander în cadrul emisiunii oficiale a turneului.

Citește și Live Text Halep – Makarova: ora 02.00. Șanse la o semifinală

Vezi în galeria FOTO de mai sus viitoarea adversară a Simonei, Ekaterina Makarova

Evoluția Simonei nu a fost una constantă în prima săptămână a turneului, chiar dacă scorurile arată prea puțin acest lucru, ea alternând de regulă un meci foarte bun cu unul mai slab. Important este însă faptul că spre deosebire de meciul cu Bethanie Mattek-Sands, din turul trei, câștigat cu 6-4, 7-5, după nu mai puțin de o oră și 32 de minute de joc (cel mai lung al său la Australian Open), când a greșit aproape la toate capitolele, ea a arătat altfel la partida cu Wickmayer. Belgianca i-a pus unele probleme doar în primul set, după care, în runda a doua, românca a defilat. Spre deliciul fanilor, atât de pe Rod Laver Arena, cât și a celor din fața micilor ecrane, Simona a reușit câteva puncte interesante, cu lovitura ei favorită (reverul în lung de linie), aflată la cote maxime.

Citește și Primele reacții după meciul Halep – Wickmayer. Românca, încrezătoare, Wilander, impresionat!

Meci test în sferturile de finală, cu Makarova

Aprecierile, venite din partea oamenilor de tenis sau ale presei internaționale, la adresa româncei, sunt nu doar unele care să-i dea avânt și mai mult acesteia, ci relevă și o realitate: aceea că Simona nu a avut adversar până acum, lucru care nu îi știrbesc de altfel reușitele, mai ales că au fost unele clare. Nici la Shenzhen, turneu câștigat în prima parte a lunii, nu a întâlnit vreo jucătoare de top. Dar acest lucru este pe cale să se sfârșească, deoarece în sferturi, la Melbourne, va da piept a doua jucătoare a Rusiei. Dacă atât M.-Sands, 29 ani, cât și Wickmayer, sunt mai de grabă două foste jucătoare foarte bune, care încearcă să revină unde erau o dată, mai ales belgianca, următoarea adversară nu doar că se menține în top ci se află și la cel mai înalt nivel al carierei.

Ekaterina Makarova (Rusia), cap de serie numărul 10 (11 WTA), 26 de ani, este văzut de mulți drept a doua Șarapova, cu toate că nu are mai nimic în comun cu aceasta. Spre deosebire de Maria (numărul 2 mondial), conaționala sa este o fire mai introvertită, preferând să petreacă mai mult timp pe terenul de tenis decât în fața camerelor de filmat. De altfel, dorința ei își găsește o justificare, în condițiile în care „Masha” este deja la cel mai înalt nivel al carierei, în timp ce Makarova este în creștere de formă și are nevoie de concentrare, deci de liniște.

O jucătoare cu o mentalitate destul de puternică, Makarova, a mai întâlnit-o până acum pe Halep, românca impunându-se cu scorul de 6-1, 7-6(6), partidă jucată în sferturile turneului de la New Haven (SUA, 2013). Rusoaica a trecut de jucătoare puternice pentru a da piept cu Halep, precum Karolina Pliskova (cap de serie 22), veterana Roberta Vinci sau Oceanu Dodin, o puștoaică din Franța care la 18 ani se apropie vertiginos de prima sută mondială. În optimi a trecut de Julia Goerges (Germania), 73 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2.

Simona Halep știe însă foarte bine stilul de joc al rusoaicei, iar tot ceea ce va încerca să facă va fi probabil repetarea rezultatului obținut în fața acesteia la New Haven, adică o victorie în două seturi. Românca ar avea nevoie de un meci cât mai simplu în sferturi, deoarece în semifinale, cel mai probabil va da piept cu Maria Șarapova, coșmarul de până acum al Simonei (condusă cu 5-0 în întâlnirile directe). "O ştiu pe Makarova, am mai jucat împotriva ei. Serveşte destul de bine, se mişcă bine, joacă agresiv. Eu am şansa mea. Cred în şansa mea în turul următor. Trebuie să îmi impun jocul, să fiu agresivă şi să servesc bine, ca astăzi", a spus Halep, într-un interviu pentru organizatorii turneului.

Meciul cu Makarova este unul dintre cele mai așteptate din cadrul turneului, românca evoluând până acum cu stadionul central de la Melbourne, ocupat în proporție de peste 50%. Calificarea în sferturile de finală i-a adus româncei și o sumă importantă, 340.000 dolari australieni (circa 240.000 euro). Astfel, dacă se va califica în semifinale, Halep va depăși suma de 7 milioane dolari, câștigată în carieră din premii din tenis.

Cele mai citite

Remus Pricopie: “Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat?”

"Dacă medicul Cîrstoiu nu are șanse să câștige alegerile, de ce se depune un efort atât de mare să fie discreditat si, eventual, eliminat...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă