9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015: Simona Halep, eliminată de Makarova, scor incredibil! A ieșit...

Australian Open 2015: Simona Halep, eliminată de Makarova, scor incredibil! A ieșit în lacrimi de pe teren. Primele reacții

AUSTRALIAN OPEN 2015 Simona Halep, cap de serie numărul 3, a fost eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova, favorita numărul 10, cu scorul de 6-4, 6-0, din sferturile turneului de Grand Slam Australian Open.

Simona Halep părăsește pentru al doilea an consecutiv Australian Open în sferturile de finală. Anul trecut a fost Cibulkova, de această dată a venit Makarova, care să-i taie elanul numărului 3 mondial. Maniera în care a fost învins a fost una mult prea categorică, având în vedere rezultatele pe care Simona le-a dobândit în ultimele luni de zile. Incredibil este nu doar scorul, ci și faptul că rusoaica a avut nevoie de doar o oră și 8 minute pentru a o demola pe jucătoare care la un moment dat era văzută drept viitorul lider WTA. 

Un alt semnal de alarmă este faptul că Halep a pierdut confruntarea cu primul adversar de top din 2015, până acum ea întâlnind jucătoare care nu putea emite pretenții la top 10 mondial.

"Sunt bucuroasă de calificarea în semifinale. Acum sunt pentru a doua oară în această fază, sunt mai experimentată", a declarat Makarova. Rusoaica a mai vorbit după meci, într-un interviu pentru organizatori, și despre Halep. "Are o intuiție bună, e adevărat că afăcut ceva greșeli. Și eu am avut un joc solid…" 

Greșeala fatală: graba care a învins-o

Explicațiile sunt greu de găsit după un astfel de șoc, însă cea mai corectă concluzie după ceea ce s-a jucat pe teren este faptul că românca a pierdut pe mâna ei. Simona nu a dus lipsă de motivare, de determinare, ba din contră și-a dorit prea mult să revină în joc și a încercat să grăbească punctele. Însă tocmai această grabă i-a stricat jocul.

Citește și Analiza partidei Halep – Makarova: Greșeala fatală a româncei. Moment dificil în carieră, după Australian Open 2015

—-

Live Text Halep – Makarova: 4-6, 0-6

Simona Halep a fost eliminată din competiție.

0-6: Game, Makarova.

0-5: Break, Makarova. Din nou depășită de rusoaică, Simona. Nu mai sunt prea multe de făcut în acest moment.

Simona este eliminată, la cum decurg lucrurile în acest moment. O eliminare surprinzătoare, mai ales că Halep a avut o creștere constantă de formă în cadrul acestui turneu. Românca nu a mai fost învinsă de o jucătoare din afara top 10 mondial (Makarova – 11 WTA) din septembrie 2014, când pierdea în fața lui Garbine Muguruza (22), la Wuhan (China).

0-4: Game, Makarova. Rusoaica are un serviciu incredibil.

0-3: Break, Halep. Românca are mult prea multe erori neforțate, iar prin tot ceea ce a făcut până acum a arătat că pur și simplu nu are soluții împotriva rusoaicei.

0-2: Game, Makarova. 

0-1: Break, Makarova. Orice ar face Simona nu funcționează. Probleme mari pentru româncă! Deși părea că are game-ul în mână, Makarova a întors din nou soarta acestui punct.

A început setul al doilea, cu Simona la serviciu.

Simona și-a luat o pauză prelungită, mergând până la vestiar. Important este să-și adune gândurile și să intre pe teren cu un joc îmbunătățit.

Un prim set dominat de Makarova, mai ales prin intermediul propriului serviciu, aflat la cote maxime. Românca a pierdut foarte ușor primele 3 game-uri, după care nu a mai reușit să întoarcă scorul, cu toate că a fost aproape de a o egala pe adversară.

4-6: SET, Makarova.

Halep reușește cea mai bună lovitură de până acum, un demivoleu de pe linia de fund a terenului.

4-5: Game, Halep. Românca a salvat o minge de set cu un forehand năucitor, după care tot forehand-ul, plus un as i-au adus punctul. Este important ca lovitura ei de bază, forehand-ul, să funcționeze bine, altfel Halep poate fi ușor depășită de adversară.

3-5: Game, Makarova. Românca a avut o șansă uriașă pentru a face breakul, dar a irosit-o.

3-4: Game, Halep. Simona a făcut game-ul în cele din urmă, însă jocul ei nu a fost cel pe care ni l-am fi dorit. Românca este în continuare mult prea încordată, poate că asemenea unui arc. Este de remarcat totuși serviciul foarte bun, făcut de această dată, inclusiv asul prin care a încheiat punctul.

2-4: Game, Makarova. Cu toate că a dus game-ul de pe serviciul adversarei până la Deuce (40-40), românca s-a grăbit din nou la ultimele două puncte și a fost astfel învinsă de rusoaică.

Makarova este cea mai dificilă adversară pe care Halep o întâlnește în 2015.

2-3: Game, Halep. Da, este clar, Halep joacă altceva. Este mult mai încrezătoare, se concentrează mai bine pe joc și acordă o atenție mai mică trăirilor interioare, destul de puternice. Punctul a fost câștigat foarte rapid, însă rusoaica rămâne în continuare o adversară de primă mână.

1-3: Break, Halep. Românca dă dovadă de multă stăpânire, având în vedere că greșelile comise mai devreme au făcut aproape să-și iasă din fire. Totuși Simona nu arătat prea mult din bătălia interioară, ceea ce poate fi un pas înainte. Românca a fost criticată până acum că trădează prea ușor ceea ce simt.

Românca arartă o stare de nervozitate, trădată de limbajul său corporal.

0-3: Break, Makarova. Românca face din nou greșeli neforțate, iar rusoaica nu ezită să profite de ocazie pentru a-și majora avantajul. Este clar că Simona nu se simte deloc confortabilă cu adversara sa. Pe de altă parte românca joacă mult prea repede punctele, poate ar trebui să pregătească mai mult timp loviturile decisive.

0-2: Game, Makarova. Rusoaica și-a jucat ca la carte propriul serviciu și a reușit să-și consolideze break-ul, făcut mai devreme. Makarova a reușit chiar să o plimbe pe românca, ceea ce de regulă era treaba Simonei.

Simona are clar un joc de picioare mult mai bun decât rusoaica, ea mișcându-se mai bine în teren, cu toate că greșelile ușoare, neforțate, s-ar putea să o coste. Este important ca românca să-și intre cât mai curând în joc, pentru că o dată ce va face acest lucru va fi de neoprit.

0-1: Break, Makarova. Românca începe mai greoi, ca de obicei, având câteva greșeli neforțate pe propriul set.

A început meciul. Halep are primul serviciu.

Cele două au intrat pe teren, iar acum își fac încălzirea.

——

AUSTRALIAN OPEN 2015 Simona Halep, a treia favorită, joacă, marți, de la ora 02.00 (ora României), în sferturile turneului de Grand Slam, împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 10.

Halep şi Makarova vor disputa, pe arena centrală Rod Laver, meciul de deschidere al celei de a 9-a zi a competiției. Meciul este programat la ora locală 11.00 (2.00, ora României).

Cele două se vor lupta pentru un loc în semifinalele turneului acolo unde vor juca împotriva câștigătoarei din meciul Eugenie Bouchard (Canada), a 7-a favorită și Maria Șarapova (Rusia), cap de serie 2. Acest meci se va disputa imediat după partida Simonei, tot pe arena centrală.

Citește și Halep, în fața primei adversare de top din 2015, Ekaterina Makarova

Halep și Makarova s-au mai întâlnit o dată până acum, în 2013, la New Haven (SUA), când românca s-a impus cu 6-1, 7-6(6). Pentru ambele, o calificare în semifinale ar fi cea mai bună performanță de până acum din cadrul turneului Australian Open. Simona este pentru a doua oară consecutiv în sferturile competiției, în timp ce pentru rusoaică este al treilea an consecutiv când ajunge în această fază. 

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă