15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. Halep, calificată în sferturi, după 6-4, 6-2 cu Wickmayer....

Australian Open 2015. Halep, calificată în sferturi, după 6-4, 6-2 cu Wickmayer. Urmează o adversară de top

AUSTRALIAN OPEN 2015 Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat-o pe belgianca Yanina Wickmayer, 80 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

Următoarea adversară a româncei este Ekaterina Makarova (Rusia), cap de serie numărul 10, care a trecut de Julia Goerges (Germania), 73 WTA, cu scorul de 6-3, 6-2. 

În sferturi, Wickmayer i-a pus probleme Simonei doar în prima parte a jocului, setul al doilea fiind câștigat într-un mod radical. Totuși Halep va trebui să atingă un nivel și mai ridicat pentru a putea trece și de viitoarea sa adversară, Makarova.

Citește și Primele reacții după meciul Halep – Wickmayer. Românca, încrezătoare, Wilander, impresionat!

Live Text Halep – Wickmayer: 6-4, 6-2

Simona Halep a câștigat partida!

6-2: Game, Halep. Românca a avut un ultim game foarte bun, în care și-a plimbat adversara, a reușit și un contre-pied.

5-2: Break, Halep. Românca va servi imediat pentru calficarea în sferturile de finală.

4-2: Game, Halep. Simona s-a desprins, probabil decisiv. Belgianca a fost lăsată în ultimele două game-uri fără replică, iar românca este tot mai aproape de sferturile de finală.

3-2: Break, Halep.

2-2: Break, Wickmayer. Belgianca reușește egalarea, iar setul al doilea devine unul foarte strâns.

2-1: Break, Halep. 

1-1: Game, Halep. Belgianca a reușit să egaleze, de la două puncte diferență, însă game-ul a fost câștigat de româncă.

0-1: Game, Wickmayer. Belgianca deschide setul secund cu un game câștigat pe propriul serviciu.

Finalul primul set.

6-4: Game, Halep. Românca reușește să câștige setul cu un game alb.

5-4: Game, WIckmayer. Cu toate că a dus game-ul la Deuce, Simona nu a mai putut să-și adjudece cele două puncte consecutive, necesare câștigării game-ului. Belgianca și-a îmbunătățit constat serviciul, iar de această dată Halep nu a mai avut replică.

5-3: Game, Halep. Simona a încehiat acest game cu un challenge câștigător. Românca a văzut mai bine decât arbitrul la o fază la care serviciul să a mușcat puțin din tușa careului adversarei, astfel că a fost minge bună. Aproape că a ridicat publicul în picioare această fază.

4-3: Game, Wickmayer. Adversara și-a intrat în ritm, iar în aceste momente joacă cel mai bun tenis al său. Simona trebuie să accelereze puțin, altfel va fi în mare pericol. Wickmayer a început să joace foarte bine la fileu și chiar să o plimbe în teren pe româncă.

4-2: Break, Wickmayer. Belgianca își trece în cont primul break, deși părea că Halep se va impune și de această dată. Au fost suficiente 2 ezitări ale Simonei, pentru ca Wickmayer să profite.

4-1: Break, Halep. Românca reușește al doilea break al meciului. Simona s-a impus la capătul unui game foarte strâns, dus până la Deuce (40-40).

3-1: Game, Halep. Cu toate că Wickmayer este și ea o jucătoare foarte mobilă, Halep ajunge mai mereu prima la minge. Aici se va da bătălia în această partidă – cine va lovi mai repede.

2-1: Break, Halep. Wickmayer este o jucătoare care evoluează bine cu dreapta, inclusiv la forehand. Are o priză sănătoasă, probabil de aici venind și o forță suplimentară. Belgianca se pliază mai mult pe stilul Simonei decât alte jucătoare din circuit. Cu toate acestea, Simona a reșit primul break al meciului.

1-1: Game, Halep. Românca a jucat bine pe propriul serviciu și a cerut și primul challenge la o fază la care mingea părea a fi în teren. Reluările au arătat însă că arbitrul a avut dreptate și a fost out. Halep stă foarte bine în teren și o împinge de multe pe adversara sa la greșeli neforțate.

0-1: Game, Wickmayer. Românca a început bine, în ciuda punctului câștigat de adversară, cu toate că a comis o mică greșeală, cu reverul, la o fază destul de simplă.

A început meciul din optimi. Servește Wickmayer.

Meciul este aproape de start. Jucătoarele își efectuează încălzirea pe arena centrală a turneului.

——-

AUSTRALIAN OPEN 2015 Simona Halep, cap de serie numărul 3, joacă împotriva belgiencei Yanina Wickmayer, 80 WTA, în optimile turneului de Grand Slam australian. Cele două urmează să se întâlnească în primul meci al sesiunii de seară, ora locală 19.00 (10.00 ora României).

Halep și Wickmayer vor lupta pentru un loc în sferturile turneului, partida lor urmând să aibă loc pe arena centrală, Rod Laver, la începutul sesiunii de seară. În sesiunea de dimineață se va stabili și viitoarea adversară din sferturi. Julia Goerges (Germania, 73 WTA) va lupta cu Ekaterina Makarova (Rusia), cap de serie numărul 10, de la ora 04.00 (ora României), câștigătoarea putând da ochii cu Halep în sferturi.

Citește și Reacția Simonei Halep după calificarea în optimi. Ce spune de Wickmayer

Însă până la sferturile de finală, Simona va trebui să treacă mai întâi de Wickmayer, belgianca făcând parte din cercul restrâns de jucătoare care încă mai au un record pozitiv în fața româncei. Simona și Yanina au jucat până acum 3 partide, toate câștigate de belgiancă. Totuși ultima întâlnire datează din 2012, când Simona încă nu ajunsese la forma din ultimii doi ani. Astfel meciul este unul special pentru Halep.

Yanina Wickmayer, 25 de ani, locul 80 WTA este a doua cel mai bine clasată jucătoare din Belgia. Cea mai bună performanță din cariera sa la Australian Open este tot o calificare în optimi, la ediția din 2010.

Halep a ajuns în optimi, după ce a eliminat-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands, locul 258 WTA, cu scorul de 6-4, 7-5. Wickmayer a învins-o pe Sara Errani (Italia), cap de serie numărul 14, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-3.

Tot duminică, de la ora 02.00 (ora României), Irina-Camelia Begu, 42 WTA, joacă, în optimi, împtriva canadiencei Eugenie Bouchard, a 7-a favorită. Partida va fi cea care va deschide cea de a 7-a zi a competiției.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Rusia susține că a doborât 50 de drone ucrainene. Doi civili și-au pierdut viața

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă