9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. Programul românilor, 22 ianuarie: Copil joacă împotriva campionului Wawrinka,...

Australian Open 2015. Programul românilor, 22 ianuarie: Copil joacă împotriva campionului Wawrinka, Tecău debutează

AUSTRALIAN OPEN 2015 Cea de a treia zi a primului Grand Slam al anului va aduce la fileu trei români. Copil va evolua la simplu, împotriva campionului en-titre, în timp ce Tecău și Begu vor debuta în turneul de dublu.

Copil – Wawrinka, ora 03.30, turul 2

Marius Copil, locul 194 ATP, care a obținut o victorie neașteptată, în primul tur, va da piept, în runda a doua, cu Stan Wawrinka (Elveția), cap de serie numărul 4 și totodată campionul en-titre de la Melbourne. Cei doi s-au mai duelat o singură dată în circuitul profesionist, anul trecut, la Madrid, acolo unde elvețianul se impunea cu scorul de 6-4, 6-4. Principalul atu al românului ar putea fi vârsta, fiind cu 5 ani mai tânăr (24 de ani) și într-o creștere continuă de formă. În primul tur Copil l-a învins pe ibericul Pablo Andujar, situat cu peste 150 locuri mai sus în clasamentul ATP.

Meciul Copil – Wawrinka este al doilea, din cadrul sesiunii de dimineață, de pe a doua arenă a turneului, Margaret Court. Prima partidă de pe acest teren va începe la ora 02.00 (ora României), astfel că meciul lui Copil ar trebui să înceapă cel mai devreme la 03.30.

Citește și Australian Open 2015: Irina-Camelia Begu s-a calificat în turul trei

Begu/Arruabarrena – Yang/Qiu, ora 03.30, turul 1

În primul tur la dublu feminin, perechea Irina-Camelia Begu/Lara Arruabarrena (România/Spania) va întâlni cuplul chinez Zhaoxuan Yang/Qiu Yu Ye. Begu evoluează foarte bine în turneul de simplu, acolo unde a ajuns deja în turul al treilea, astfel că românca ar putea să acorde o importanță mai mică meciurilor de la dublu. Chiar și în aceste condiții adversarele celor două jucătoare, ambele specializate pe simplu, sunt destul de accesibile, Begu și Arruabarrena pornind cu prima șansă.

Meciul, la fel ca și în cazul lui Copil, este al doilea al zilei. Prima partidă de pe terenul 20 începe la ora 02.00.

Citește și Live Text Halep – Gajdosova: miercuri, ora 12.00, în turul al doilea

Olaru/Tatjana – Sands/Safarova, ora 05.00, turul 1

Raluca-Ioana Olaru şi nemțoaica Tatjana Maria continuă pe același teren, după meciul Irinei Begu. Cuplul româno-german va juca împotriva perechii Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia). Olaru s-a specializat, de-a lungul carierei sale, pe tenisul la dublu, însă va avea o partidă dificilă, cu Safarova de cealaltă parte a fileului.

Tecău/Rojer – Berankis/Haider, ora 08.00, turul 1

Cel mai bun român din tenisul la dublu, Horia Tecău și partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 6, debutează, tot joi, în primul tur la dublu masculin. Cei doi ar trebui să aibă o partidă ușoară împotriva perechii Ricardas Berankis/Andreas Haider-Maurer (Lituania/Austria).

Tecău și Rojer vor evolua în ultimul meci al sesiunii de dimineață, de pe terenul 11. Fiind cea de a patra partidă, meciul va începe cel devreme la 08.00.

Citește și Australian Open 2015. Programul românilor, 21 ianuarie: Când joacă Halep, Begu și perechile de dublu

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă