12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAustralian Open 2015. Wawrinka: "Copil a jucat foarte bine. A servit la...

Australian Open 2015. Wawrinka: “Copil a jucat foarte bine. A servit la nivel înalt și a pus presiune pe mine”

Australian Open 2015. Elvețianul Stan Wawrinka, favoritul numărul 4 și campionul en-titre, a declarat că adversarul său din turul 2, Marius Copil, a pus presiune pe el. Copil a avut un meci bun, cu toate că a fost învins în trei seturi.

"A fost un meci destul de greu. Sunt fericit că am câştigat şi mai ales că m-am impus în trei seturi. A fost greu astăzi, a fost cald, iar Copil a jucat foarte bine. El a servit la nivel înalt şi a pus mare presiune pe mine. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, dar sunt fericit că am învins. Sunt mulţumit de jocul meu în general şi de faptul că primele două meciuri de la Australian Open le-am câştigat în trei seturi. Jocul meu se va îmbunătăţi în acest turneu şi voi arăta un tenis din ce în ce mai bun. Într-un turneu de două săptămâni ai suişuri şi coborâşuri, trebuie să rămâi concentrat", a spus Wawrinka, potrivit site-ului oficial al ATP.

Marius Copil, jucător venit din calificări şi locul 194 ATP, a reușit nu mai puțin de 17 aşi împotriva unui dintre cei mai buni jucători din circuitul profesionist. Românul a trimis și cea mai rapidă minge, în terenul advers, din cadrul ediției din acest an a turneului. 

Citește și Copil a reușit cel mai rapid as al turneului, cu Wawrinka. Câți km/h avea mingea

Wawrinka s-a impus în fața lui Copil, cu scorul de 7-6 (4), 7-6 (4), 6-3, după două ore şi 16 minute.

Copil s-a calificat în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam, după care și-a îmbunătățit recordul prin calificare în turul al doilea.

Pentru performanţa reuşită la Australian Open, Marius Copil va primi 60.000 de dolari australieni (42.700 de euro).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă