15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Avram Iancu a eșuat în încercarea de a traversa înot Canalul...

UPDATE. Avram Iancu a eșuat în încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii

UPDATE 12 august: Avram Iancu ar fi abandonat cursa marți seară, după mai bine de 12 ore, din cauza curenților puternici generați de reflux și a stării de oboseală, au declarat, pentru Agerpres, surse apropiate sportivului.

—-

Canalul Mânecii a devenit un reper pentru cei mai buni înotători din lume, iar ultimul temerar, românul Avram Iancu, din Petroșani, 39 de ani, se află deja la a treia încercare de traversare a canalului care leagă Anglia de Franța. Iancu a pornit în expediția sa în dimineața zilei de marți.

Avram Iancu a pornit, marți dimineața, în jurul orei 9 (ora României) în expediția care ar trebui să-i aducă performanța carierei. Conform reglementărilor Channel Swimming Association, organizația care omologhează aceste performanțe, Avram Iancu nu poartă costum de protecție, ci doar un slip și o cască. De asemenea apa oceanului are circa 17 grade Celsius, iar vântul care îi bate din față îi este potrivnic românului.

Traseul românului, live pe internet

Iancu străbate cel mai scurt traseu, cel dintre Shakespeare Hill Beach (plajă dintre Dover și Folkestone) și Gris Nez, distanța totală fiind de 42 de km. El este însoțit de un echipaj românesc aflat pe nava britanică Sea Leopard. Conform site-ului Channel Swimming Association (CSA), acolo unde poate fi urmărit live traseul lui Iancu (actualizări la 20 minute), românul a început să înoate la ora 9.40 (ora României). Pe site-ul CSA trebuie urmărită nava Sea Leopard, pentru a afla unde se află Avram Iancu.

Iancu primește apă și câte o jumătate de banană la fiecare jumătate de oră, când ia o scurtă pauză. El are la mână un ceas care îi indică detalii despre traseul său. 

Alături de Iancu, în încercările sale de traversare a Canalului Mânecii, el îi are alături pe Adrian Popescu (Ice World), principalul său sponsor și omul de afaceri britanic, originar din România, George Bețianu, un alt susținător al său.

Iancu a mai avut până acum două încercări de a traversa canalul, dar a eșuat din cauza condițiilor meteo neprielnice.

 

 

Cele mai citite

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...
Ultima oră
Pe aceeași temă