14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBaschetbaliștii din București au încredere în apa din rețea

Baschetbaliștii din București au încredere în apa din rețea

Baschetbaliștii de la Clubul Sportiv Universitar Știința București și-au propus să ajungă în echipa națională, la competiția EuroBasket 2021. 

Astfel, președintele secției de baschet al clubului, Vasile Gîlcă, a discutat despre obiectivele pe care și le propune clubul în următorii cinci ani și despre staff-ul profesionist pe care îl are la dispoziție. 

”Alături de noi în acest proiect au venit cei mai valoroși tineri jucători din România, mare parte dintre sportivii noștri fiind selecționați în loturile naționale de juniori. Am reușit să conturăm un staff extrem de puternic, așa cum au marile echipe de-afară. Avem specialiști petru fiecare departament în parte și încercăm să asigurăm cele mai bune condiții pentru jucătorii noștri, astfel încăt să fie preocupați de antrenamente și de școală. Avem alături de noi antrenori cu mare experiență, psihologi, nutriționiști, medici, kinetoterapeuți, preparatori fizici, antrenori, specialiști pe partea de marketing și comunicare. Pariul nostru pe care îl lansăm astăzi, aici, în fața dumneavoastră, este ca în campania pentru EuroBasket 2021 să avem cât mai mulți jucători în echipa națională care au trecut pe la Știința București”, a declarat Vasile Gîlcă, în conferința de presă organizată de club. 

Și directorul clubului, Victor Mihăilescu, a discutat despre problemele cu care se confruntă sportul universitar în acest moment, dar a punctat și filosofia pe care o implementează la Știința București. „Accentul se pune pe latura duală educație / sport. Nu ne interesează să avem rezultate imediate, ci ne dorim să fim un club formator care trimite mai departe jucătorii către loturile naționale ale României. Dorința noastră este să avem cât mai mulți jucători la prima reprezentativă în viitorul apropiat”, a concluzionat Victor Mihăilescu.

Totodată, președintele Federației Române de Baschet, Horia Păun, i-a felicitat pe reprezentanții clubului pentru ce și-au propus:”Ne-am bucura să avem astfel de proiecte în mai multe locuri din țară și m-aș bucura dacă proiectul viabil pe care l-ați prezentat astăzi va prinde contur.”

La sediul Federației Române de Baschet a avut loc astăzi prima conferintă de presă a secției de baschet a Clubului Sportiv Universitar Știința București prin care oficialii noștri au prezentat rețeta de succes pe care o propun pentru viitorul baschetului românesc.

Un tânăr jucător încurajat de Claudia Georgescu și Horia Păun să se reapuce de baschet

Un moment interesant al conferinței a fost momentul în care tânărul baschetbalist Dimitris Rasty a adresat câteva întrebări din postura de blogger. Președintele FRB, Horia Păun, și Claudia Georgescu, directoarea Federației Sportului Școlar și Universitar (FSSU), l-au încurajat pe fostul internațional român de tineret să se reapuce de baschet. 

Sportivii Știința București consumă cu încredere apă de la robinet

Sportivii de la clubul sportiv Universitar Știința București consumă, după antrenamente, apă din rețea. Astfel, în București există 56 de puncte de control stabilite de Direcția de Sănătate Publică și 181 de puncte de control computerizate ale Apa Nova București, în care zilnic se analizează peste 55 de parametri fizico-chimici.

Programe similare de antrenament, în Serbia 

Partea a doua a conferinței de presă a adus în fața jurnaliștilor stafful echipelor de baschet (U20, U18 și Liga 1) ale clubului Știința București. În panoul central de discuții au fost: Goran Vrkic (antrenor principal Liga 1), Ionuț Bâscoveanu (antrenor principal U20), Dan Cîmpean (strateg pe partea de marketing comunicare și vânzări a secției de baschet) și Vasile Gîlcă (președintele secției de baschet).

Cu toții au vorbit despre proiectul propus de Știința București și despre avantajele pe care le aduce un astfel de concept.

Ionuț Bâscoveanu : „Avem un staff numeros, în stilul marilor echipe și acest lucru ne ajută să ne concentrăm exclusiv pe munca pe care o avem de făcut. Am văzut pariul de mai devreme și acest lucru ne responsabilizează și mai tare.”

Goran Vrkic: „Mi-a plăcut de la început acest proiect și m-am alăturat lui imediat, cu toată inima. Programe similare există în Serbia și cred că aceasta este rețeta de succes. Am încredere deplină în stafful meu și sunt convins că ne vom atinge obiectivele”.

Vasile Gîlcă:  „Dacă vom reuși să pregătim jucătorii pentru echipa națională, atunci promovarea pe prima scenă baschetbalistică va veni ca o consecință. În momentul în care vom promova nu vom renunța nici o secundă la ideea de a avea întreaga echipă formată din jucători români. Sunt sigur că pe parcursul timpului mulți jucători valoroși din România vor ajunge să îmbrace tricoul Științei București”.

Dan Cîmpean: „Pregătim o serie de acțiuni pe partea de marketing și comunicare. Un prim pas a fost această conferință de presă prin care am vrut să ne prezentăm publicului. Ideile noastre sunt inovative, încercăm mereu să atragem noi sponsori alături de echipa de baschet și pregătim diferite programe pe care să le lansăm în țară.”

Clubul Știința București i-a avut legitimați, de-a lungul timpului, pe celebrii sportivi Ion Țiriac, Alin Savu (baschet) și Cristian Gațu (handbal). 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă