14 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialBegu, campioană la Seul, dar cu gândul la Wuhan Premier 5

Begu, campioană la Seul, dar cu gândul la Wuhan Premier 5

Irina-Camelia Begu a câștigat al doilea său titlu din carieră în cadrul turneului WTA de la Seul, Coreea de Sud, dotat cu premii totale în valoare de 500.000 dolari. Totuși pentru ea urmează mult mai importantul turneu de la Wuhan.

Irina Begu a câștigat turneul de categorie WTA International de la Seul după ce a învins-o, în finală, pe Aliaksandra Sasnovich (136 WTA, 21 ani, Belarus), venită din calificări, cu scorul de 6-3, 6-1. Meciul a durat doar o oră și 17 minute, timp în care românca a dominat radical partida, în nota evoluției sale pe tot parcursul turneului, astfel că rezultatul nu a fost o surpriză. Performanța sa îi va aduce cel mai bun loc al carierei începând de luni, poziția 26 WTA, ea intrând în competiție ca număr 29 mondial.

Citește și Clasament WTA: Irina Begu a urcat pe cea mai bună poziție din carieră. Ce locuri ocupă româncele

“Cheia succcesului a fost să rămân calmă, să-mi determin adversara să alerge mai mult şi cred că a fost un succes. De asemenea, cred că am jucat mai bine punctele importante. Nu am dominat fiecare game, dar m-am descurcat mai bine la punctele importante”, explică Begu cum a câștigat finala.

În vârstă de 25 de ani, Begu a mai câștigat în cariera sa un singur titlu WTA, la Tashkent (Uzbekistan), în 2012. „Sunt foarte bucuroasă că am câștigat primul meu titlu din ultimii trei ani de zile – a trecut mult timp și cred că mi-am îmbunătățit mult jocul. Am învățat o mulțime de la multe dintre meciurile și experiențele pe care le-am avut, iar ce contează mai mult este că am devenit o jucătoare mult mai consecventă. Mă simt total diferit față de acum trei ani”, a declarat Irina Begu.

Irina a avut nevoie de mai puțin de 8 ore de joc pentru a câștiga toate cele 5 meciuri din acest turneu. Românca le-a învins pe rând pe: Kzlova (203 WTA) – scor 6-2, 6-4; Hercog (60 WTA) – 6,2, 6-7(6/8), 6-2; Larsson (62 WTA) – 6-4, 7-5; Uytvanck (58 WTA) – 6-0, 6-2; Sasnovich (136 WTA) – 6-3, 6-1.

Irina-Camelia Begu va primi 280 de puncte WTA şi un cec în valoare de 111.389 de dolari. Begu mai are în palmares, pe lângă cele două titluri, alte trei finale, la Moscova (octombrie 2014), Marbella şi Budapesta (ambele în 2011). Ea a mai participat la Seul și anul trecut, însă a fost eliminată în prima rundă.

Begu a mai spus, după ce a ridicat trofeul, că tenisul a devenit un sport din ce în ce mai popular și în România. „Avem atâtea jucătoare în top 100, iar acasă (n.r. România) sunt mulți fani ai tenisului. Ne susțin foarte mult.”

Pentru româncă urmează un turneu și mai dificil, cel de categorie Premier 5 de la Wuhan (China), acolo unde în primul tur o întâlnește pe Zarina Dyias (41 WTA, 21 ani, Kazakhstan). Partida dintre cele două are loc luni, nu înainte de ora 10.30 (ora României).

Ea are nevoie să fie în formă maximă la Wuhan deoarece nu a fost chiar atât de norocoasă la tragerea la sorți. Pe jumătatea sa de tablou le poate întâlni, pe rând, până în optimi, dacă trece de Dyias, pe: Roberta Vinci (finalistă US Open, 19 WTA), Petra Kvitova (4 WTA), Karolina Pliskova (11 WTA). Begu nu a participat la prima ediție a acestui turneu, cea din 2014.

Cele mai citite

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă