18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialBegu și Niculescu s-au calificat în optimile turneului de la Miami

Begu și Niculescu s-au calificat în optimile turneului de la Miami

Jucătoarele română de tenis Monica Niculescu şi Irina Begu s-au calificat, duminică, în optimile de finală ale turneului WTA Premier de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, şi s-au alăturat astfel Simonei Halep. 

Niculescu, desemnată cap de serie numărul 32 la Miami Open, a trecut de Coco Vandeweghe (SUA) cu 6-4, 6-1, după o oră şi 42 de minute. Vandeweghe (24 ani, 38 WTA) câştigase primele două partide cu Monica, în 2013, în primul tur la Stanford, cu 6-0, 6-3, şi anul trecut la Eastbourne, în primul tur, cu 7-5, 2-6, 6-1. 

Monica Niculescu (28 ani, 33 WTA), aflată în optimi şi la dublu, şi-a asigurat un cec de 67.590 dolari şi 120 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi britanica Johanna Konta (24 ani, 23 WTA), care a dispus în trei seturi de rusoaica Elena Vesnina, cu 4-6, 6-1, 7-6 (3). Monica s-a impus în singura confruntare cu Konta, anul trecut, în sferturi la Nottingham, cu 6-2, 2-6, 6-2. 

Irina Begu (25 ani, 35 WTA) a trecut în turul al treilea de Krystyna Pliskova (Cehia), sora cunoscutei Karolina Pliskova, cu 7-5, 4-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore şi 38 de minute. Begu a avut 11 aşi, faţă de 9 ai adversarei, dar şi 13 duble greşeli (Pliskova 7). Românca a mai învins-o pe Krystyna Pliskova (24 ani, 101 WTA) şi în 2010, la Incheon (Coreea de Sud), cu 4-6, 6-1, 6-4, în sferturi de finală. 

Begu şi-a asigurat şi ea un cec de 67.590 dolari şi 120 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Madison Keys (N. 22), victorioasă cu 6-4, 6-4 în faţa italiencei Robert Vinci (N. 9). Irina o va întâlni în premieră pe Keys (21 ani, 24 WTA). 

Tot în optimi la Miami Open este calificată şi Simona Halep, numărul cinci mondial, care va juca împotriva britanicei Heather Watson. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă