21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBouchard rămâne incertă pentru meciul cu România. Prima reacție a căpitanului Canadei

Bouchard rămâne incertă pentru meciul cu România. Prima reacție a căpitanului Canadei

Meciul de Fed Cup dintre Canada și România, din perioada 18-19 aprilie, care va avea loc la Montreal, s-ar putea disputa fără starul canadian Eugenie Bouchard. Căpitanul nejucător, Sylvain Bruneau, confirmă acest lucru.

“Este prea mult să-i cerem lui Genie să joace la fiecare meci al Canadei. Sportivii din top 10 nu participă mereu la confruntările din Fed Cup sau Cupa Davis”, a spus Sylvain Bruneau, conform sportsnet.ca.

Bouchard, la cei doar 21 de ani ai săi, a adunat, de la prima sa participare în Fed Cup (2011) nu mai puțin de 13 meciuri, fiind convocată la 8 dintre confruntări.

“Trebuie să ajungem într-o situație în care și alte jucătoare să poată purta această responsabilitate. Genie s-a descurcat foarte bine, însă noi am vrea să putem face față chiar și atunci când ea nu joacă. Realitatea este că atunci când evoluezi în Grupa Mondială ai nevoie de un star, o jucătoare de top 10, dar ai de asemenea nevoie și de suport din partea celorlalte sportive. La acest capitol trebuie să lucrăm (n.r. o bază cât mai mare de jucătoare)”, a mai spus Bruneau. 

Spre deosebire de România, care se poate baza pe Irina Begu în lipsa Simonei Halep, Canada nu prea are alte opțiuni în afară de Bouchard. Baza de jucătoare a României este mult mai mare decât cea a țării nord-americane.

Bruneau a anunțat, miercuri, echipa Canadei, însă a mai lăsat un al patrulea loc neocupat, în speranța că va reuși să o convingă pe Bouchard sau dacă nu măcar pentru a găsi o jucătoare de rezervă. 

Citește și Bouchard, de nerecunoscut. Cine a eliminat-o, în turul al doilea la Charleston

Bouchard a început deja sezonul de zgură, în vederea Roland Garros-ului, la Charleston, însă a fost eliminată în turul al doilea. Eugenie, care până acum a lăsat sub semnul întrebării participarea sa la meciul cu România, ar putea refuza în cele din urmă acest meci, deoarece în săptămâna imediat următoare va evolua la Stuttgart, acolo unde joacă și Halep. Cum zobrul până la Stuttgart ar fi unul lung, iar suprafața de joc s-ar schimba în doar câteva zile (hard – Fed Cup, zgură – Stuttgart), Eugenie se află în situația de a face un compromis. În cazul, Simonei Halep, acest compromis a fost să se retragă din meciul de Fed Cup.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă