18.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialBox: Fostul campion mondial Muhammad Ali, internat în spital, din cauza unor...

Box: Fostul campion mondial Muhammad Ali, internat în spital, din cauza unor probleme respiratorii

Fostul campion mondial la box Muhammad Ali a fost internat, joi, într-un spital din orașul american Phoenix, din cauza unor probleme respiratorii, informează AFP, citat de Agerpres.

„Ali, care suferă de maladia Parkinson, este tratat de medicii săi curanţi, iar starea sa de sănătate este bună”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Bob Gunnell. 

Reprezentantul fostului sportiv a mai precizat că spitalizarea ar trebui să fie de scurtă durată și a făcut apel jurnaliștilor la respectarea vieții private.

Ali suferă de aproape 30 de ani de maladia Parkinson şi a fost spitalizat de două ori, la finele anului 2014 şi începutul anului 2015, pentru o pneumonie şi o infecţie urinară. 

Născut Cassius Clay, campion olimpic la Roma în 1960, el şi-a început cariera profesionistă în cursul aceluiaşi an, devenind campion mondial WBA în 1964 după ce l-a învins prin KO, în runda a 7-a, pe Sonny Liston. Regele incontestat al categoriei, cel supranumit „The greatest” (Cel mai mare), a şocat Statele Unite în 1967 refuzând să satisfacă serviciul militar şi să lupte în războiul din Vietnam, din cauza convingerilor sale religioase. 

El a fost încarcerat, deposedat de titluri şi a primit interdicţia de a boxa timp de trei ani şi jumătate, înainte de a redeveni campion mondial în 1967, reunificând titlurile WBA şi WBC în urma victoriei prin KO (runda 8) în faţa lui George Foreman, într-un meci la Kinshasa, în Zair (Republica Democratică Congo). El a pierdut titlul la puncte în faţa lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat în meciul revanşă de pe 15 septembrie acelaşi an. 

Muhammad Ali şi-a încheiat cariera profesionistă în urma unei înfrângeri la puncte în faţa lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981 la Queen Elizabeth Sports Centre din Nassau.

Cele mai citite

Regulamentul privind industria „zero net” face ca UE să devină căminul producției de tehnologii curate

Regulamentului privind industria „zero net” (RIZN) a fost adoptată în ședința de astăzi, 27 mai, în cadrul întâlnirii Comisiei Europene. Noul regulament ar urma să...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 27 mai - 9...

Netanyahu regretă atacul aerian asupra Rafah soldat cu zeci de victime : „O greșeală tragică”

Într-un discurs ținut în fața parlamentului israelian, Benjamin Netanyahu a spus că Israelul investighează incidentul, potrivit jurnalul.ro. „În Rafah, am evacuat deja aproximativ un milion...
Ultima oră
Pe aceeași temă