13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialBox: Lucian Bute va avea, în aprilie, primul meci din 2016. Cu...

Box: Lucian Bute va avea, în aprilie, primul meci din 2016. Cu cine ar putea lupta

Boxerul român Lucian Bute ar putea urca în ring, într-o gală programată la Quebec, la începutul lunii aprilie. Pentru moment, numele adversarului rămâne necunoscut, însă printre numele vehiculate figurează cel al britanicului George Groves, potrivit site-ului boxingnews24.com, citat de Agerpres. 

Lucian Bute, 35 ani, învins în noiembrie 2015 de James DeGale, campionul mondial IBF la supermijlocie după un meci foarte disputat, are nevoie de un meci cu un adversar bine cotat pentru a urca în ierarhia IBF şi pentru a aspira din nou la o luptă pentru centura mondială. Gălăţeanul, cu 32 victorii şi 3 înfrângeri, ocupă acum locul 14 în topul IBF, în timp ce Groves este al treilea în clasamentul WBC. 

Groves, 27 ani, l-a înfruntat de două ori pe conaţionalul său Carl Froch pentru titlurile WBA şi IBF. În primul lor meci din noiembrie 2013, Groves i-a dat o replică formidabilă lui Froch, care a câştigat după o decizie controversată prin KO tehnic în repriza a 9-a, în momentul în care outsider-ul era în avantaj la puncte. În a doua lor luptă, din mai 2014, Groves a fost învins în repriza a 8-a, tot prin KO tehnic. El a mai avut o tentativă pentru câştigarea titlului mondial WBC, în septembrie 2015, când a fost învins de suedezul Badou Jack. 

Britanicul a urcat ultima oară în ring pe 30 ianuarie 2016, când l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa prin KO tehnic în repriza a 5-a. Pe acelaşi italian, Bute l-a expediat în repriza a 4-a, tot prin KO tehnic în august 2015. 

În gala de la Videotron Centre din Quebec urmează să figureze şi alţi doi boxeri ai promotorului Al Haymon, Artur Beterbiev şi Eleider Alvarez în cadrul categoriei grea.

Cele mai citite

Cresc importurile de electricitate din Ucraina după atacurile rusești

Importurile zilnice de electricitate din Ucraina vor atinge cel mai ridicat nivel din acest an, după ce o serie de atacuri cu rachete rusești...

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă