15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBox. Visul lui Jo Jo Dan, făcut K.O. de către campionul IBF

Box. Visul lui Jo Jo Dan, făcut K.O. de către campionul IBF

Pugilistul român Ionuț Ion, alias Jo Jo Dan, a suferit cea mai grea înfrângere a carierei, la vârsta de 33 de ani, într-un meci în care a luptat pentru titlul mondial IBF.

Românul a și-a câștigat dreptul de a fi challenger la titlul IBF, la categoria semimijlocie, după ce a câștigat mai multe meciuri în circuit. Pentru titlul mondial el l-a înfruntat pe deținătorul centurii, britanicul Kell Brook, chiar la el acasă, într-o gală, în orașul Sheffield. Deținătorul titlului s-a impus prin K.O tehnic, în runda a 4-a, iar visul lui Jo Jo de a deveni campion mondial a dispărut o dată cu această șansă, poate ultima din carieră.

Cu cinci ani mai tânăr, Kell Brook, și-a pus în valoare surplusul de forță și l-a trimis de 4 ori la pământ pe român, până în momentul în care echipa lui Jo Jo Dan a decis oprirea luptei, deoarece exista riscul ca sportivul român să încaseze lovituri și mai grave. Acest fapt a dus la încheierea meciului și desemnarea lui Brook drept câștigător prin K.O. tehnic.

În ciuda unei cariere cu 34 de victorii și doar 2 înfrângeri, până la partida de la Sheffield, românul nu a avut reacție în fața englezului, care a profitat de acest lucru și a folosit repetate lovituri de upercut dreapta. După această partidă, românul a ajuns la a treia înfrângere în cariera sa de profesionist. Pentru a deveni challenger, Jo Jo trecuse de canadianul Kevin Bizier, printr-o victorie la puncte.

De cealaltă parte, Kell Brook are 34 de victorii și nicio înfrângere. Britanicul, originar din Sheffield, și-a câștigat titlul IBF, în august 2014, atunci când l-a învins la puncte pe americanul Shawn Porter. De atunci și până acum, meciul cu pugilistul român a fost primul în care Brook și-a apărat titlul.

Marea Britanie a devenit un coșmar pentru pugiliștii români, după ce, tot într-o gală pentru titlul mondial, Lucian Bute și-a pierdut centura la categorie supermijlocie. Campion IBF, Bute și-a apărat centura de 9 ori, în 5 ani, în a zecea oară a fost cu ghinion. El a fost învins, tot prin K.O., de către Carl Froch, în 2012, la Nottingham, decizia lui Bute de a lupta chiar pe terenul britanicului fiind atunci considerată atunci o aroganță. De atunci, românul a mai câștigat un meci și a pierdut un altul.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă