21.4 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialBraccialli şi Starace, suspectaţi de trucarea meciurilor de tenis

Braccialli şi Starace, suspectaţi de trucarea meciurilor de tenis

Daniele Braccialli şi Potito Starace sunt bănuiţi de anchetatorii italieni că ar primi bani pentru a pierde meciuri. Ei sunt suspecţi într-un dosar de trucare de meciuri de fotbal, dar şi de tenis. 

Procurorul din Cremona, care anchetează o reţea care truchează meciuri de fotbal şi de tenis, a primit recent conversaţii pe Skype ale anumitor tenismeni care au cerut sume de bani de până la 50.000 de euro pentru a pierde meciuri.

Într-una dintre acesate convorbiri, Braccialli primeşte indicaţii de la o persoană cum să procedeze pentru cedarea unui meci din cadrul turneului de la Newport, din iulie 2007: "Putem încerca mâine 50 (n.r. – 50.000 de euro), dar este important ca tu să câştigi primul set. Dacă doriţi, data viitoare putem încerca să obţinem mai mult".

Jucătorul italian a răspuns: "Este important să-mi cunosc adversarul. Poate am putea să vorbim cu el şi să fim siguri că voi câştiga primul set".

O altă convorbire a avut loc în 2011, între Potito Starace şi un bookmaker din Pescara, înaintea finalei pe care italianul o disputa la Casablanca şi în care primea "garanţii" în cazul în care pierdea.

Ambii jucători au pierdut întâlnirile respective.

În ianuarie 2008, Starce şi Braccialli au fost suspendaţi pentru şase, respectiv trei luni pentru mici pariuri făcute pe jocuri în care nu erau implicaţi, potrivit Mediafax.

Daniele Braccialli, în vârstă de 36 de ani, este un jucător axat acum pe proba de dublu, unde ocupă locul 56 ATP.

Potito Starace, în vârstă de 33 de ani, ocupă locul 150 ATP în clasamentul de simplu, dar în 2007 ajunsese în Top 30.

 

Cele mai citite

CEDO obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro unei femei transgen

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a aprobat o decizie care obligă statul român să plătească despăgubiri de 7500 de euro, plus cheltuieli de...

Ministerul Finanțelor va împrumuta peste 6 miliarde de lei în luna iunie

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna iunie 2024, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6,2 miliarde de lei, la care se...

Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune care celebrează Taina Sfintei Euharistii

Arhiepiscopia Romano - Catolică de București organizează, în ziua de duminică, 2 iunie 2024, o procesiune cu ocazia Solemnității „Trupul și Sângele Domnului”, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă