25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBrânză: "Toată lumea ne aștepta acasă cu aurul." Contribuție majoră a spadasinelor...

Brânză: “Toată lumea ne aștepta acasă cu aurul.” Contribuție majoră a spadasinelor României

Ana Maria Brânză a spus că toată lumea aștepta de la spadasine aurul. Echipa de spadă a contribuit major la clasarea României în prima jumătate a clasamentului.

“Totul părea foarte uşor pentru noi, înainte să plecăm la Baku. Toată lumea ne aştepta acasă cu aurul, mă bucur că nu am dezamgit. Nu a fost atât de uşor precum a părut, chiar dacă Italia şi-a permis să vină cu garnitura a doua, Estonia era cu formula completă, Rusia poate face trei echipe la fel de bune, care să pună probleme oricui. Au fost nume mari, dar am reuşit să ne facem asalturile, să trecem de fiecare adversar şi să avem parte de antrenamente cu public. Pentru noi, nu s-a terminat totul aici, de abia acum începe marea provocare. Ne bucurăm că am reuşit să ducem România în prima jumătate a clasamentului pe medalii”, a declarat Ana Maria Brânză, potrivit Mediafax.

Colega sa de echipă, Simona Gherman a afirmat că şi-ar fi dorit să ajungă în finală la individual, împreună cu Ana Maria Brânză: “Era mai frumos să fie o finală românească, dar din păcate eu nu am ajuns acolo. Ana şi-a făcut datoria, am lăsat tot greul pe umerii ei”.

Citește și Jocurile Europene de la Baku. Ce loc ocupă România în clasamentul pe medalii

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a declarat că a preceput competiţia de la Baku ca pe o simulare în perspectiva Campionatului Mondial din Rusia. “Nu mă aşteptam la două medalii. Noi am început acolo pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Moscova. Nu a fost tratat ca un concurs foarte, foarte important, dar pentru moral este foarte bine. Nu ştiu dacă i-am tratat pe italieni atât de serios ca la un Campionat Mondial. Am luat-o ca pe o simulare, trebuia să ne facem treaba şi să câştigăm fiecare punct”.

Echipa României de sabie, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur, a obţinut medalia de argint la Jocurile Europene de la Baku, după ce a fost învinsă în finală de formaţia Italiei, scor 45-44. La individual, Tiberiu Dolniceanu a câştigat medalia de argint.

Delegaţia României la Jocurile Europene a sosit luni, la ora 12.00, la Bucureşti, fiind întâmpinată la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de preşedintele COSR, Alin Petrache, de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, de premierul interimar Gabriel Oprea, de preşedinţi de federaţii şi de familii ale sportivilor.

 

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă