21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCai de 50 de milioane de euro, în competiție la București

Cai de 50 de milioane de euro, în competiție la București

278 de cai, din 9 ţări, au ajuns la Bucureşti pentru a participa la Balcaniada Ecvestră, care a început azi în Capitală. Este un record absolut în istoria de 48 de ani a competiţiei. Valoarea cailor este estimată la peste 50 de milioane de euro. Cel mai scump exemplar este evaluat la 2milioane de euro şi aparţine unui sportiv din Turcia. Finala Campionatul Balcanic de Sărituri peste Obstacole va avea loc în perioada 1-4 septembrie, la Clubul Regatul Cailor.

Este prima oară, în 20 de ani, când România îndeplineşte toate criteriile cerute de Federaţia Internaţională de Echitaţie pentru a organiza acest eveniment. “Modul de organizare a convins delegaţiile ţărilor balcanice să se înscrie într-un număr atât de mare la competiţa care va debuta într-o săptămână.Suntem în momentul relansării sportului ecvestru în ţara noastră. Aşteptăm mii de persoane în tribune. Intrarea este liberă, iar vremea se anunţă a fi excelentă”, a declarat Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

Balcaniada de echitaţie este  cel mai mare eveniment sportiv pentru profesionişti, din Balcani. La scară internaţională, se plasează după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Continentale.

România participă la Balcaniadă cu 40 de sportivi şi 50 de cai, la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe. Ţara noatră are şanse mari la medalii, în contextul în care, la competiţia de anul trecut, sportivii români au câştigat 8 medalii: una de aur, 2 de argint şi 5 de bronz.

Prima ediţie a Balcaniadei Ecvestre a fost organizată în 1968, la Istanbul. Anul trecut competiţia a avut loc la Porto Carras, în Grecia, unde au participat 160 de cai şi 120 de sportivi.

În ţara noastră, sportul ecvestru se află într-un trend ascendent în ultima perioadă. 500 de sportivi şi 600 de cai participă sub egida Federaţiei Ecvestre la concursuri Naţionale şi Internaţionale. Echitaţia poate fi practicată în toate zonele ţării. Există peste 52 de cluburi sportive afiliate Federaţiei Ecvestre Române şi 14 herghelii, care oferă cursuri de călărie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă