13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialCalculele de final de sezon: Cine merge alături de Simona Halep la...

Calculele de final de sezon: Cine merge alături de Simona Halep la Turneul Campioanelor și ce șanse mai sunt ca Serena să piardă primul loc?

Se poate spune că grupul de opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor e, în mare parte, decis.

Ieșirea din ecuație a lui Na Li a simplificat discuția. Cât despre șansele ca Serena să fie depășită fie de Sharapova, fie de Halep? Mici, dar există.

Numeroasele rezultate nescontate de la Wuhan au anulat eventualele mișcări de trupe. Spre exemplu, eliminarea Mariei Sharapova de către Timea Bacsinzky o menține pe Simona Halep pe locul doi cel puțin încă o săptămână, dar mai sunt și alte efecte. Angelique Kerber a pierdut în sferturi în fața Elinei Svitolina, ratând astfel o șansă enormă de a recupera din handicapul față de primele opt clasate. 

În acest context, se poate spune că grupul de opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor e, în mare parte, decis. Ieșirea din ecuație a lui Na Li a simplificat discuția, rezultatele bune ale Anei Ivanovic i-au consolidat dosarul sârboaicei, iar Caroline Wozniacki și Eugenie Bouchard practic și-au acontat biletele pentru Singapore după ce au ajuns în semifinale la Wuhan.

Practic, singura jucătoare cu șanse în a mai tulbura apele este Angelique Kerber, dar jucătoarea germană are nevoie de un final de sezon în forță ca să ajungă la Singapore altfel decât în calitate de rezervă (primele două de "sub linie" merg la WTA Finals ca alternates).

Dar să vedem ce urmează pe linia de sosire a WTA, cum arată clasamentul acum, ce puncte mai sunt în joc și care sunt următoarele turnee:

Citește continuarea articolului, cu detalii pe larg despre tot ce contează în finalul de sezon din WTA, pe Treizecizero.ro

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă