10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCalendarul Simonei Halep, zgură 2015: Turnee dificile, cu Williams și Șarapova. Când...

Calendarul Simonei Halep, zgură 2015: Turnee dificile, cu Williams și Șarapova. Când începe Roland Garros

Simona Halep, numărul 2 mondial, a debutat în sezonul de zgură din acest an în cadrul turneului de la Suttgart. Românca va mai juca în cel puțin 3 turnee de zgură anul acesta, printre care și Roland Garros, în care va duce o luptă strânsă cu Serena Williams și Maria Șarapova.

Stuttgart Premier, 20-26 aprilie

Debutul Simonei pe zgură a fost unul reușit, însă nu fără a întâmpina o rezistență incredibilă din partea unor adversare de top. La Stuttgart, Simona s-a oprit în semifinale, după un meci de poveste, de 3 ore, în fața Carolinei Wozniacki. În urma acestui turneu Simona Halep a revenit pe locul 2 mondial, după ce Șarapova a fost eliminată în turul al doilea.

Citește și Clasament WTA: Halep, luptă strânsă cu Șarapova. Andreea Mitu, în premieră, în top 100

Madrid – Premier Mandatory, 4-10 mai

După turneele Premier Mandatory de la Indian Wells, câștigat, și cel de la Miami, unde s-a oprit în semifinale, în fața Serenei, pentru Halep va urma cel de-al treilea turneu din această categorie. Dacă primele 2 s-au desfășurat pe hard, cel din Europa va avea loc pe zgură, în timp ce ultimul Premier Mandatory, desfășurat la Beijing este tot unul de hard. Astfel singurul Mandatory de pe zgură, suprafața preferată a Simonei, ar trebui să-i aducă româncei un nou titlu, ea având de apărat punctele din finala de anul trecut, când a cedat în fața Mariei Șarapova.

Roma – Premier 5, 11-17 mai

Ultimul turneu Premier 5 a fost un real succes pentru Simona, atunci când românca își trecea în palmares primul titlu din acest an. Românca abandona, anul trecut, la Roma, înaintea turului al treilea, astfel că ea are șansă să-și adauge puncte noi în clasament, anul acesta. Campioană la Roma este Serena Williams.

Roland Garros – Grand Slam Paris, 25 mai – 7 iunie

După sfertul jucat la Australian Open, pentru Simona Halep va urma o nouă provocare în cel de-al doilea grand slam al anului. Românca are de apărat punctele din finala de anul trecut de pe zgura pariziană, iar obiectivul său pentru acest an este câștigarea turneului, primul său titlu la un grand slam din carieră. În finala de anul trecut a fost învins după un meci foarte strâns de Maria Șarapova.

Simona Halep ar putea încheia sezonul de zgură cu turneul de la București, care însă va avea loc abia după Wimbledon, la finalul sezonului de tenis pe iarbă. 

Citește și Stuttgart: Simona Halep a fost eliminată de Wozniacki, după cel mai greu meci din 2015

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă