18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCalificare istorică a României la CM de handbal masculin tineret 2015

Calificare istorică a României la CM de handbal masculin tineret 2015

România s-a calificat din nou, după 10 ani de pauză, la Campionatul Mondial de handbal tineret din 2015, după ce, duminică, a învins reprezentativa de tineret a Sloveniei, cu scorul de 27-26 (15-17).

România a evoluat în grupa 6 de calificare la CM 2015, meciurile fiind disputate la Pitești. Marcatorii României, în partida cu Slovenia, au fost: Nistor 11 puncte, Rotaru 4, Negru 3, Şomlea 3, Racoţea 3, Szasz 2, Burlacu 1 gol, conform Mediafax.

În primul meci al zilei, Croaţia a învins Bulgaria, cu scorul de 41-27 (19-10). Anterior, la turneul de la Piteşti, România a învins Bulgaria, cu scorul de 38-20 (22-9), iar apoi a remizat cu Croaţia, scor 23-23 (11-10). Astfel, România încheie pe primul loc cu 5 puncte, la fel ca şi Croaţia, dar care este pe locul 2, cu golaveraj inferior, urmate de Slovenia cu 2 puncte şi Bulgaria 0, tricolorii antrenaţi de Ovidiu Mihăilă calificându-se la turneul final al CM din Brazilia.

Conform regulamentului, doar prima clasată din fiecare din cele opt grupe europene preliminare obţine calificarea la turneul final al Campionatului Mondial under 21, găzduit în 2015 de Brazilia.

Germania, campioana europeană under 20, vicecampioana aceleiaşi competiţii, Suedia, şi campioana mondială en-titre, Danemarca, sunt calificate direct la turneul final.

Pentru celelalte opt locuri disponibile au fost angrenate 30 de echipe, între care şi România.

Campionatul Mondial din Brazilia va avea loc între 19 iulie şi 2 august. La ultima participare în competiţie, în 2005, România s-a clasat pe locul 6.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă