15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCampioană după 16 ani: Minaur Baia Mare domină din nou handbalul masculin

Campioană după 16 ani: Minaur Baia Mare domină din nou handbalul masculin

Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a câștigat, după o pauză de 16 ani de zile, campionatul național, după ce a învins în finală echipa CSM București, cu scorul general de 2-0.

Minaur a învins-o pe CSM Bucureşti, cu scorul de 26-24 (12-11), în al doilea meci din cele trei programate în finala Ligii Naţionale. Cu un minut şi jumătate înainte de finalul partidei, Sadoveac de la Minaur, respectiv Novanc de la CSM Bucureşti, au fost eliminaţi direct cu cartonaş roşu, după o busculadă între mai mulţi jucători care a avut loc în atacul formaţiei oaspete, conform Mediafax.

În primul meci al finalei, Minaur Baia Mare câştigase, în 22 mai, în deplasare, cu scorul de 26-24 (15-12), astfel că are 2-0 la general şi cucereşte titlul naţional după 16 ani de la ultima performanţă similară.

În sezonul 2014-2015, Minaur Baia Mare a cucerit şi Cupa României. Minaur o succede pe HCM Constanța, care cucerea titlul anul trecut.

Performanţa obţinută de Minaur Baia Mare în 2015 este cu atât mai importantă cu cât echipa feminină din oraş, HCM Baia Mare, era cotată cu şanse mai mari la cucerirea titlului naţional. HCM Baia Mare a ratat trofeul însă, marţi seară, în faţa formaţiei CSM Bucureşti, noua campioană naţională la feminin.

Citește și CSM București, campioana României la handbal feminin. Titlu în premieră

Lupta pentru titlul naţional între echipe de la aceleaşi cluburi, atât la feminin, cât şi la masculin, aşa cum s-a întâmplat în finalele sezonului 2014-2015, este o premieră în handbalul din România.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă