16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCampioana mondială la handbal feminin vine la un turneu în România

Campioana mondială la handbal feminin vine la un turneu în România

Campioana mondială en-titre, Brazilia, va participa anul acesta la competiţia Trofeul Carpaţi, alături de România, Suedia şi Germania. Ediţia 2015 va avea loc la Cluj-Napoca, în noua sală Polivalentă, între 19-21 martie, informează Mediafax.

"Va fi un Trofeu Carpaţi cu campioana mondială Brazilia, cu Suedia, locul 4 la Europene, şi cu Germania, o echipă foarte bună. Va fi un turneu foarte bun pe plan sportiv şi, sunt convins, cu organizare pe măsură. Va avea loc şi o conferinţă pe marketing sportiv, dar şi multe alte evenimente şi sperăm să venim în faţa iubitorilor de handbal, tot cu acea ocazie, cu noua imagine a federaţiei, începând cu mascota, steaguri, reprezentare etc", a declarat Dedu.

Citeşte şi: Dedu, din nou surprinzător: "Am luptat cu forțele handbalului"

Trofeul Carpaţi la handbal feminin s-a organizat ultima dată în 2013, la Craiova. Odată cu intrarea în circuit a noii Săli Polivalente, cu o capacitate de 7.200 de locuri, competiţia revine la Cluj-Napoca, acolo unde s-a pregătit echipa naţională înaintea participării la Campionatul European de luna trecută.

Ediţia din 2015 a Trofeului Carpaţi va fi cea de-a 47-a din istoria competiţiei, turneul debutând în 1959, la Bucureşti, iar pe parcursul anilor s-a disputat chiar şi cu opt echipe, însă în ultima perioadă a avut loc cu patru reprezentative.

Citeşte şi: Romania a castigat "Trofeul Carpati"

În prezent, echipa naţională feminină nu are antrenor, după ce Gheorghe Tadici a anunţat, în 10 ianuarie, că renunţă la funcţie. Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, declară în urmă cu câteva zile că vor avea loc propuneri de tehnicieni pentru preluarea funcţiei, fiind posibil ca printre aceştia să se numere şi antrenori străini.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă