10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEuropenele de tenis la juniori: Rezultate remarcabile ale generațiilor U18, U16, U14

Europenele de tenis la juniori: Rezultate remarcabile ale generațiilor U18, U16, U14

Speranțele tenisului românesc, juniorii de la categoriile U18 –  U14 au reușit să ajungă până în fazele superioare la mai multe probe din cadrul Campionatelor Europene de tenis la juniori, desfășurate la Klosters, Elveția. Nicolae Frunză, Ioana Loredana Roșca sau Selma Ștefania Cadâr sunt doar câțiva dintre tinerii care au avut rezultate deosebite.

Cel mai departe au ajuns Nicolae Frunză și Bogdan Apostol, care au făcut pereche în proba de dublu de la U18, acolo unde s-au oprit în semifinale. Cap de serie numărul 4, perechea Frunză/Apostol a fost învinsă în penultimul act de favoriții Quentin Halys/Johan Sebastien Tatlot (Franța), cu scorul de 6-1, 6-4. Francezii au reușit să câștige și finala. La simplu U18 Nicolae Frunză a ajuns până în optimi.

Ioana Ducu și Loredana Roșca au ajuns doar până în sferturile probei de dublu, la U18, după ce anul trecut disputau finala. La simplu, Roșca a reușit să ajungă până în sferturile competiției, în timp ce Ducu s-a oprit în șaisprezecimi.

La U16 cel mai departe au ajuns Marius Codescu și Călin Manda, în proba de dublu. Cei doi au încheiat competiția în optimile de finală, după ce la simplu erau eliminați în primele două tururi. Oana Gavrilă s-a oprit în șaisprezecimile probei de simplu la U16.

Juniorii de la U14 au reușit rezultate similare cu cei de la U16, la masculin, în timp ce la feminin s-au descurcat mult mai bine. Andreea Prisacariu și Selma Ștefania Cadâr au ajuns până în sferturile probei de dublu. La simplu, Cadâr s-a oprit în optimi, iar Prisacariu în șaisprezecimi. La aceeași categorie de vârstă, la masculin, Alexandru Andreescu și Cristian Jianu au ajuns în optimile probei de dublu, după ce la simplu au fost eliminați în rundele inaugurale.

Printre cele mai importante reușite ale României din ultimii ani, în această competiție, se numără: finala masculină românească din 2011, la U14, dintre Borza și Frunză, titlul câștigat de cei doi, la același turneu, în cadrul probei de dublu, titlurile la feminin U18 în 2008 (Bogdan) și 2009 (Dabija), sau titlul Simonei Halep din 2007 la U16. 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă