12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCampionatul ecvestru "Salonul Calului": patru etape care vor desemna cei mai buni...

Campionatul ecvestru “Salonul Calului”: patru etape care vor desemna cei mai buni jochei din România

Salonul Calului, unul dintre cele mai importante evenimente ecvestre din România, a revenit cu cea de a patra ediție. Pe parcurusul a patru etape vor concura, în diferite probe, cei mai buni jochei români.

Salonul Calului a fost reluat, o dată cu aniversarea a 5 ani de zile a Clubului de echitație Equestria. Cele patru etape, de sărituri peste obstacole, sunt programate, după cum urmează: etapa I: 24-26 aprilie; etapa a II-a: 5-7 iunie; etapa a III-a: 24-26 iulie; finala: 24-27 septembrie.

Prima etapă a evenimentului Salonul Calului va debuta joi, 23 aprilie cu înscrieri definitive și pregătirea cailor în terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, vor avea loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesioniştilor ȋn primul rând, dar şi amatorilor, sportivilor debutanți, juniorilor şi copiilor. Aceştia vor participa la 14 probe de sărituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de ȋndemânare călare, probe la cronometru.

Etapa se va încheia cu Trofeul Jockey Club  – cea mai dificilă probă, de nivel B, cu baraj la cronometru. Valoarea totală a premiior pe ȋntreg Circuitul Salonul Calului se ridică la 180.000 lei.

"Pe durata weekend-ului spectatorii se vor putea bucura de prezența ȋndrăgiților cusurgii Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, care vor introduce probe amuzante precum: proba în oglindă cu ponei, dedicată copiilor, ștafeta cu urmărire și altele", anunță organizatorii.

Evenimentul Salonul Calului a primit în 2014 titlul Înaltului Patronaj de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Calendarul competițional al clubului Equestria 2015:

Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 – 26 aprilie
Cupa Equestria, ediția a IV-a: 30 aprilie – 3 mai
Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 – 7 iunie
Marele Premiu al Municipiului București: 12 – 14 iunie
Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 – 26 iulie
Cupa României – obstacole: 30 iulie – 2 august
Finala Romanian Grand Prix; Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 – 20 septembrie
Challenge Dresaj: 22 – 23 septembrie
Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a; Finala Campionatului Național de Forță: 24 – 27 septembrie 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă