15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCE de handbal s-a încheiat pentru România. Poziție mai bună în clasamentul...

CE de handbal s-a încheiat pentru România. Poziție mai bună în clasamentul general față de 2012

Naționala de handbal feminin a României a ratat orice șansă la locurile 1-6 după terminarea meciurilor din cele două grupe principale. Elevele lui Gheorghe Tadici au încheiat pe locul 9 în clasamentul general al turneului.

În Grupa I Principală, România ocupă locul 5, penultima poziție, astfel că nu s-a mai putut califica la barajul pentru locurile 5-6 în clasamentul general. Cu toate că au învins Spania și Polonia în ultimele două meciuri, nu a fost suficient pentru a putea obține măcar un loc 3 în grupă, ceea ce ar fi însemnat o calificare la acest baraj. 

Singurele locuri care încă se mai dispută în clasamentul general sunt 1-6. Norvegia (campioană olimpică), Spania, Muntenegru (campioană en-tire) și Suedia vor lupta în semifinale, iar Franța va întâlni Ungaria la baraj.

Următoarele poziții sunt ocupate de: 7. Olanda, 8. Danemarca, 9. România, 10. Germania, 11. Polonia și 12. Slovacia. Pe locurile 13-16 se situează țările care nu s-au calificat în cele două grupe principale: Croația, gazda turneului, Rusia, Serbia și Ucraina.

Cu toate că România a ratat prin propriile greșeli o calificare chiar în semifinale, poziția ocupată în clasamentul general al turneului este cu un loc mai sus față de ediția din 2012. La CE Serbia 2012 tricolorele terminau pe locul 10, cu doar 3 puncte acumulate.

Vezi aici clasamentul final al Grupei I Principală și rezultatele

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă