12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCampionatul European de tenis de masă: Naționala României, versus "asiaticele" Europei

Campionatul European de tenis de masă: Naționala României, versus “asiaticele” Europei

Naționala de tenis de masă a României debutează, miercuri, la Campionatul European de la Lisabona. România are reprezentanți atât la feminin, cât și la masculin, sportivii români putând întâlni naționale, care deși reprezintă țări din Europa se bazează pe sportivi asiatici, un fenomen deja întâlnit și în alte sporturi.

Naționala feminină a României joacă miercuri împotriva Spaniei, de la ora 15.00 și împotriva Poloniei, de la ora 21.00, cel de-al doilea meci fiind considerat "finala" grupei B. Cel de-al treilea meci, disputat joi de la ora 18.00, va fi împotriva țării gazdă, Portugalia. La masculin, tricolorii vor juca împotriva Rusiei, în meciul inaugural.

Echipele care termină pe primele 2 locuri în grupe avansează în sferturile competiției.

Un fenomen care a început să-și facă loc și în tenisul de masă, naturalizarea sportivilor străini, va fi întâlnit și la această ediție a CE. Nu mai puțin de 22 de asiatici au fost naturalizați de diferite state europene pentru a putea fi incluși în loturile naționale de tenis de masă. Austria are 3 asiatici în lot, în timp ce viitoarele adversare ale României, din faza grupelor, Polonia și Portugalia, au câte o jucătoare la feminin și un reprezentat asiatic la masculin.

Fenomenul a fost întâlnit și la ultimele ediții ale CE, peste 20 de sportivi asiatici evoluând și la turneul de la Schwechat.

Lotul feminin al României, reprezentativa tricoloră fiind printre favoritele turneului, este format din: Eliza Samara (locul 3 în Europa), Daniela Dodean (18), Bernadette Szocs (24), Camelia Poştoacă (33) şi Irina Ciobanu.

România a câștigat argintul la ultimele trei ediții ale CE.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă