14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialCampionii Constanţei sunt gata să ia şi titlul naţional

Campionii Constanţei sunt gata să ia şi titlul naţional

Turneul de la Constanţa din circuitul naţional de minirugby a fost unul aparte. Şi nu vorbim aici de faptul că două echipe constănţene s-au impus, ci de faptul că organizarea a fost ireproşabilă, deşi gazda tradiţională a competiţiilor de gen a fost “indisponibilă” de data aceasta. Găzduit de stadionul Mihai Naca, turneul a fost un succes neaşteptat, până şi cei care s-au ocupat de buna desfăşurare a sa fiind surprinşi.

Nu au rival

Aşa cum era de aşteptat, printre protagoniste s-au numărat şi cele două echipe de pici care domină categoriile U14 şi U10, “viitorul rugbyului românesc” cum îi alintă antrenorii: CSO Ovidiu şi Victoria Cumpăna. Ambele au câştigat fără să fi pierdut vreun meci, iar rugbiştii din Ovidiu au reuşit chiar să nu ia punct, obiectiv constant al unei formaţii care nu are rival nici măcar în Capitală.

“Pentru noi a fost un turneu obositor, din care am ieşit cu brio. Puştii s-au descurcat foarte bine, dar acum resimt eforturile depuse. Este adevărat că am protejat echipa pentru turneul de la Bucureşti, dar asta nu înseamnă că nu am tratat cu seriozitate compeţiţia, dovadă că am şi câştigat-o”, ne-a declarat Florin Băcioiu, antrenorul de la Victoria Cumpăna. Elevii săi au înregistrat numai victorii, iar în finală au dispus de principala contracandidată la titlu, Antonio junior Bucureşti, echipă pe care cumpănenii vor s-o învingă şi la ea acasă. “Am bătut Săcele cu 20-0, Şoimii cu 25-0, Bârladul cu 25-5 şi Antonio cu 10-0, deci rezultate foarte bune. Chiar dacă ne-am distanţat în clasament, nu ne culcăm pe-o ureche şi mergem să asigurăm trofeul la Bucureşti. Faptul că am schimbat stilul de antrenament ne-a ajutat foarte mult şi s-a observat imediat în joc, chiar dacă oboseala acumulată a fost ceva mai mare”, a completat antrenorul.

Și-au asigurat titlul

De partea cealaltă, dacă nu apar cine ştie ce surprize, CSO Ovidiu şi-a cam asigurat titlul, fiind greu de crezut că elevii lui Bogdan Cristea mai pot fi depăşiţi de urmăritoare. Catastrofe s-au mai întâmplat însă, aşa că băieţii lui merg la Bucureşti să arate că merită să ia titlul.

“Eu vreau să ne întoarcem îmbrăcaţi cu tricourile de campion şi cu medaliile agăţate de gât, dar s-au mai văzut accidente. Băieţii trebuie să înţeleagă că munca lor de un an se poate duce pe apa sâmbetei la un sigur turneu, dar am mare încredere în ei. Vom reuşi nu doar să venim neînvinşi, dar ne propunem acelaşi obiectiv ca acum, niciun punct primit”, ne-a declarat antrenorul. CSO a învins în drumul către trofeu pe Mangalia, 29-0, Valahii Tărtăreşti, 40-0 şi CSS Bârlad, 19-0, dar la Bucureşti concurenţa va fi, probabil, mult mai acerbă.

Nu ne jucăm

Pasiunea care se pune în competiţiile dedicate celor mai mici dintre rugbişti depăşeşte uneori puterea de înţelegere a celor din afara fenomenului. Părinţii trăiesc la intensitate maximă competiţia, antrenorii sunt complet conectaţi la joc, iar copiii varsă lacrimi atunci când ratează o acţiune sau pierd un meci. Paradoxal, toţi susţin că acest circuit de minirugby este mult mai important decât pare, un succes imediat putând genera o emulaţie neaşteptată în comunităţile mai mici.

“Poate mulţi nu înţeleg de ce suntem aşa de serioşi. În sport, ca să ajungi performer, trebuie să impui un ritm şi o disciplină de fier încă de la cele mai mici nivele, iar asta se va vedea mai târziu. Scopul nostru nu sunt titlurile, ci crearea unei baze de selecţie pentru RCJ Farul, iar peste ani, când mulţi dintre aceşti copii vor fi titulari la campioana României vă veţi aminti aceste vorbe”, ne-a explicat Florin Băcioiu, completat imediat de omologul său.

Disciplină de fier

“Eu lucrez cu ei de la 11 ani şi i-am văzut cum cresc de la zi la zi. Da, am o disciplină de fier, dar nu am făcut nimic special în afara unui program de antrenament adecvat şi de un calendar bine stabilit. Rezultatele se văd în teren, unde nu avem rival, iar odată cu trecerea timpului organizarea a fost atuul nostru. Sunt sigur că mulţi dintre băieţii care fac pasul către juniori vor fi titulari la Farul pentru că acesta este motivul pentru care ne luptăm, ca Farul să reuşească, din nou, să bată campioana Noii Zeelande cu un lot format din jucători români”, Bogdan
Cristea, antrenor CSO Ovidiu.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

VIDEO. Meryl Streep a primit Palme d’Or onorific, premiul ce subliniază “locul ei de neşters în istoria cinematografiei”

Meryl Streep, una dintre cele mai remarcabile actrițe din industria cinematografică de la Hollywood, laureată cu trei premii Oscar, a fost onorată marți seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă