10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCampionul olimpic la TIR, Alin Moldoveanu, va concura la Olimpiada de la...

Campionul olimpic la TIR, Alin Moldoveanu, va concura la Olimpiada de la Rio

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit miercuri după-amiază o comunicare oficială de la Federația Internațională de Tir Sportiv (ISSF), în care se comunică decizia președintelui ISSF de alocare a unui loc pentru România, la 10 metri pușcă aer comprimat, proba lui Alin Moldoveanu, informează Agerpres.

Alin Moldoveanu a fost primul campion olimpic al României la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. El a cucerit medalia de aur în proba de pușcă 10 metri aer comprimat în cadrul concursului de tir.

“Este o victorie importantă pentru COSR și pentru Federația Română de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primește astfel șansa să își apere titlul olimpic, obținut in 2012. Sunt extrem de bucuros ca demersul nostru a primit un răspuns favorabil. COSR va face în continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii și antrenorii romani să se prezinte și să concureze la Rio în cele mai bune condiții posibile”, a declarat Alin Petrache, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

COSR și FR Tir Sportiv au făcut o cerere comună care a fost transmisă împreună cu documentația necesară (formulare tehnice) la ISSF în data de 30 martie.

Înainte de această cerere, COSR a transmis la ISSF o scrisoare prin care argumenta oportunitatea acordării unui wild card pentru Alin Moldoveanu și solicită acest loc.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă