19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCârţu: Cine va câştiga dintre Steaua şi Dinamo are şanse mari la...

Cârţu: Cine va câştiga dintre Steaua şi Dinamo are şanse mari la primele două locuri

Antrenorul echipei Steaua, Sorin Cârţu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că cine va câştiga meciul dintre formaţia “roş-albastră” şi Dinamo are şanse mari să se claseze la sfârşitul campionatului pe unul dintre primele două locuri ale clasamentului, potrivit Mediafax.

“Dacă va câştiga o echipă, are şanse mari pentru primele două locuri. Să nu fie copleşită apoi de entuziasm şi să exploateze în celelalte meciuri. Am cerut jucătorilor să nu se mai gândească la meciul cu Braşov şi să se gândească la partida cu Dinamo, care este crucială, capitală pentru noi”, a spus Cârţu.

El consideră că derbiul dintre Steaua şi Dinamo nu ţine cont de poziţia din clasament a celor două echipe. “Dinamo este un adversar de calibru. Întotdeauna la întâlnirile Dinamo – Steaua, indiferent de poziţiile din clasament sau obiectivele, aproape atinse sau nu, reacţiile sunt la fel din partea celor două echipe, din partea fanilor. Sunt prea mari orgoliile puse în joc. La o partidă cu Dinamo ne aşteptăm ca stadionul să fie plin. Sunt mulţi care trăiesc dragostea pentru Steaua, care se caracterizează prin aceste partide, cu Dinamo, cu Rapid. Poate dau mai puţină importanţă dacă se realizează nu ştiu ce obiectiv”, a mai spus Cârţu.

Sorin Cârţu a anunţat că sunt şanse mari ca fundaşul central Florin Gardoş să evolueze în partida cu Dinamo. “Da, Gardoş poate juca, ieri (n.r. – vineri) s-a antrenat normal. Să vedem până la partidă care va fi starea lui de sănătate. Are şi Tănase nişte probleme, Să vedem la antrenamentul de azi care este starea de sănătate. Mai sunt două zile care ne pot releva multe aspecte”, a precizat Cârţu, care crede că şi dinamovistul Gabriel Torje va fi apt pentru meciul cu Steaua.

Tehnicianul s-a arătat îngrijorat de prestaţia Stelei din ultimele două partide, cu Sportul Studenţesc în Liga I şi cu FC Braşov în Cupa României. “Mă îngrijorează jocul Stelei, nu numai în perspectiva jocului cu Dinamo. Sunt două partide consecutive în care n-am fost mulţumit de joc. A mai fost prima repriză în partida cu Astra, nu m-am îngrijorat prea mult, a venit partida cu Galaţiul, care mi-a dat speranţe, am jucat bine, dar jocurile astea două… Eu ştiu care este hiba, dar nu pot să o spun presei“, a menţionat el.

Antrenorul le-a transmis elevilor săi să se odihnească înainte de a intra în cantonament, duminică, pentru meciul cu Dinamo. “Eu le-am recomandat cât mai multă odihnă. Dacă au biserica foarte aproape poate se duc să ia şi lumină. Şi aşa, în general, nimeni nu se culcă la 12.30. Toată lumea adoarme mai greu”, a explicat Cârţu.

Sorin Cârţu nu ştie dacă Ioan Andone va apela la serviciile mijlocaşului Andrei Mărgăritescu, implicat în această săptămână în dosarul de furturi auto de lux. “E problema lor dacă îl folosesc pe Mărgăritescu. Poate Ando nu i-ar fi folosit pe Bonfim şi Ricardo. E decizia lor”, a adăugat tehnicianul.

El l-a lăudat şi pe Juliano Spadacio, jucător care a părăsit lotul Rapidului miercuri. “Spadacio e un fotbalist bun. În fotbalul românesc a făcut faţă bine. E printre străinii din România care şi-au meritat banii”, a mai spus Cârţu.

Cârţu a precizat că în finala Ligii Campionilor se aşteaptă să ajungă formaţiile FC Barcelona şi Manchester United. “Ar fi şi o revanşă faţă de finală de acum doi ani”, a explicat antenorul stelist.

Steaua întâlneşte, luni, de la ora 20.30, pe teren propriu, formaţia Dinamo, în etapa a XVIII-a a Ligii I

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă