19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCătălina Ponor: Noi avem o obligaţie pentru drapel şi România. Sper să...

Cătălina Ponor: Noi avem o obligaţie pentru drapel şi România. Sper să fim răsplătiţi la Rio aşa cum trebuie’

Gimnasta Cătălina Ponor a declarat joi seara la Palatul Cotroceni că speră să reprezinte cu demnitate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro drapelul României primit din partea preşedintelui Klaus Iohannis. 

”Mă simt onorată şi încântată că am primit acest steag. Sper să îl reprezint cu demnitate şi cu capul sus. Să dea Dumnezeu ca toţi să reuşim să aducem medalii pentru această ţară. Nu am avut emoţii la primirea drapelului. E normal să fii fericit şi să te bucuri de moment. Preşedintele ne-a transmis să onorăm acest steag”, a spus Ponor. 

Portdrapelul României la JO 2016 a menţionat că face tot posibilul pentru a cuceri o medalie la Rio. ”Voi încerca şi voi face tot posibilul să urc acest steag pe cea mai înaltă treaptă. Mă voi lupta pentru o medalie. Noi avem o obligaţie pentru drapel şi România. Sper să fim răsplătiţi la Rio aşa cum trebuie”, a adăugat ea, potrivit Agerpres. 

Citeşte şi: Iohannis, mesaj pentru delegaţia României la JO de la Rio: Îndrăzniţi să scrieţi istorie!

Cătălina Ponor nu se teme de virusul Zika, dar recunoaşte că actele de terorism din ultima perioadă au speriat-o puţin. ”Eu am mai fost în Brazilia, dacă era să iau acest virus îl luam atunci. Actele de terorism te pot speria un pic. Zika este în aceste condiţii undeva la degetul mic. Eu îmi doresc să mergem acolo toţi fără nicio teamă şi să dea Dumnezeu să nu existe niciun fel de probleme. Să nu ne gândim la lucruri negative”, a precizat gimnasta. 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a înmânat joi seara, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Cotroceni, drapelul României gimnastei Cătălina Ponor, cu care delegaţia ţării noastre va defila la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 

La ceremonie Andreea Chiţu (judo), Mircea Roman (canotaj) şi Marius Florea (scrimă) au depus jurământul sportivilor, antrenorilor, respectiv arbitrilor români înaintea plecării în Brazilia. La eveniment au participat aproximativ 60 de sportivi din lotul de 98 care va reprezenta România la JO 2016. 

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă