13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAndreea Munteanu, campioană europeană la bârnă

Andreea Munteanu, campioană europeană la bârnă

Campionatele Europene individuale de la Montpellier, Franța, au adus două medalii importante pentru gimnastica românească. Andreea Munteanu și Marius Berbecar au urcat pe podium.

Andreea Munteanu a cucerit prima sa medalie la Europenele individuale, la doar un an după ce a făcut trecerea la senioare. În vârstă de doar 16 ani, Munteanu a salvat prestația României la această ediție a CE, după ce tricolorele nu s-au mai putut baza pe Larisa Iordache, accidentată.

Andreea Munteanu s-a impus în finala de la bârnă, acolo unde a fost notată cu 14,366 puncte. Ea a fost urmată, pe podium, de Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300, medalie de argint) şi Claire Martin (Franţa, 14,200, medalie de bronz). Noua campioană europeană la bârnă mai are un aur european în palmares, cel cucerit pe echipe, anul trecut, la Sofia. Anul trecut, în competiția din Bulgaria, ea obținuse la bârnă un punctaj impresionant, de 14,933.

Tot la feminin, Laura Jurcă a terminat, vineri, pe locul 7, în finala de la individual-compus. De asemenea Diana Bulimar, a încheiat pe locul 10, în aceeași probă.

România a avut parte și de o premieră, după 28 de ani, în gimnastica masculină, după ce Marius Berbecar a cucerit medalia de argint la paralele. Sportivul, care împlinește 30 de ani în luna mai, a încheiat competiția cu 15,300 puncte. Tot în finala de la paralele a mai concurat și Andrei Muntean, care a terminat pe locul al cincilea, cu 15,133 puncte.

Campionatele Europene individuale de la Montpellier au adunat la start 167 de sportivi din 38 de ţări, la masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină.

Următoarea ediție a CE, din 2017, se va desfășura la București. Preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, a înmânat, la finalul ediției actuale, drapelul forului european României, în calitate de următoare gazdă.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă