18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialCE Gimnastică: Fără Iordache, România nu a luat nicio medalie la individual...

CE Gimnastică: Fără Iordache, România nu a luat nicio medalie la individual compus

Lotul feminin de gimnastică al României nu a câștigat nicio medalie în cadrul Campionatele Europene individuale de la Montpellier, Franța. Cea mai bună clasare a fost cea a Laurei Jurcă.

Gimnasta Laura Jurcă s-a clasat, vineri, pe locul 7, în timp ce Diana Bulimar a terminat pe locul 10, în finală la individual compus, conform Mediafax.

Diana Bulimar a fost notată în finala la individual compus cu 13,766 la sărituri, 13,533 la paralele, 13,666 la bârnă şi 13,666 la sol, în timp ce Laura Jurcă a obţinut următoarele note: sol 13,733, sărituri 14,766, 12,866 la paralele, 13,500 la bârnă. Ca urmare, Bulimar s-a clasat pe locul 10 (54,631 puncte), iar Jurcă a ocupat poziţia a şaptea (54,865 puncte).

Medalia de aur a revenit gimnastei Giulia Steingruber (Elveţia, 57,873 puncte), urmată pe podium de rusoaica Marian Karenkova (57,132) şi de Elissa Downie (Marea Britanie, 56,623).

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier, România va mai fi reprezentată, duminică, de Andreea Munteanu în finalele de la sol şi bârnă, respectiv Marius Berbecar şi Andrei Muntean în finală la paralele.

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier participă 167 de sportivi din 38 ţări în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină.

La finalul competiţiei, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul forului european următoarei gazde a a CE, Bucureşti (2017).

La ediția din acest an a Europenelor Larisa Iordache nu a putut participa din cauza unei accidentări, survenite cu doar câteva săptămâni înaintea competiției.

Cele mai citite

BEC a stabilit ordinea pe buletine de vot la alegerile europarlamentare

Biroul Electoral Central a stabilit, luni, prin tragere la sorţi, număru de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, alianţelor...

Probleme pentru Klaus Iohannis? Turcia îl susţine pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO

Ministerul turc de Externe a confirmat că Turcia îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru a prelua funcția de secretar general al NATO...

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă