15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCel mai bun jucător de rugby din lume a fost depistat pozitiv...

Cel mai bun jucător de rugby din lume a fost depistat pozitiv la controlul antidoping

Dan Carter, campion mondial în cadrul selecționatei de rugby a Noii Zeelande în 2015, an în care a fost desemnat cel mai bun jucător al lumii, a fost depistat pozitiv la ultimul control antidoping, informează vineri Agerpres.

Dan Carter a fost depistat pozitiv la corticoizi, alături de alți doi colegii de la echipa sa de club, Racing 32 Paris, cu ocazia unui control antidoping efectuat după finala campionatului Franței, disputată pe 24 iunie, la Barcelona, împotriva formației Toulon.

Controlul, efectuat la finalul meciului de pe Camp Nou, în care Racing s-a impus cu 29-21, a fost efectuat la inițiativa Agenției franceze de luptă antidoping (AFLD). O intervenție surpriză, în afara teritoriului francez, însă permisă în urma unui acord bilateral între Franța și Spania, scrie L'Equipe.

Alături de Dan Carter au mai fost depistați pozitiv la corticoizi compatriotul său Joe Rokocoko și argentinianul Juan Imhoff. Cei trei au fost, de altfel, printre cei mai buni jucători ai lui Racing în finala cu Toulon, în care Carter a reușit să marcheze 15 puncte.

Agentul neozeelandez al lui Dan Carter și Joe Rokocoko, Simon Porter, a precizat că cei doi au utilizat cortizon în scop terapeutic, în baza unor autorizații medicale.

"Cotizonul este un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tratarea durerilor și inflamațiilor", a declarat Porter pentru postul de televiziune TVNZ.

Clubul Racing 92 Paris a anunțat, la rândul său, tratamentele cu corticoizi au fost efectuate cu câteva săptămâni înaintea finalei campionatului Franței și nu în ziua meciului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă